Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ο Πολωνός εικαστικός Seikon που ζει στην Ελλάδα, ο 4ος καλλιτέχνης του ArtWalk9

Πάτρα: Ο Πολωνός εικαστικός Seikon που ζ...

Εξειδικευμένος στη δημιουργία μοναδικών γεωμετρικών σχημάτων, ο Seikon ήρθε στην Πάτρα για να μας παραδώσει μια εκπληκτική τοιχογραφία στην οδό Ευβοίας και Ιτεών 131

Ο Πολωνός εικαστικός Seikon είναι ο 4ος καλλιτέχνης του ArtWalk 9 που πραγματοποιείται με επιτυχία στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε τον Seikon, τον τέταρτο καλλιτέχνη για το ArtWalk 9!

Ο (Robert) Seikon ήρθε στην Πάτρα για να μας παραδώσει μια εκπληκτική τοιχογραφία στην οδό Ευβοίας και Ιτεών 131 στη Λεύκα.

Γεννημένος στη Γκντίνια της Πολωνίας το 1987, και εγκατεστημένος πλέον στην κεντρική Ελλάδα (στην περιοχή της Ναυπάκτου), ο διάσημος και καταξιωμένος καλλιτέχνης Seikon είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στον κόσμο της τέχνης.

Απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Γκντανσκ, έχει αφήσει το στίγμα του μέσα από ένα ποικίλο έργο, που περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες και εγκαταστάσεις γλυπτικής. Είναι ενεργός καλλιτεχνικά από νεαρή ηλικία, από το 1999.

Εξειδικευμένος στη δημιουργία μοναδικών γεωμετρικών σχημάτων, μεταμορφώνει τις επιφάνειες με εντυπωσιακή χρήση του χρώματος και του σχεδιασμού. Με την πάροδο των ετών, το στυλ του έχει εξελιχθεί από τις αυστηρές γεωμετρικές φόρμες και τις ευθείες γραμμές σε μια πιο οργανική, μη παραστατική προσέγγιση, εμπνευσμένη από τη βαθιά του σύνδεση με τη φύση. Αυτή η αλλαγή αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον του για την παρουσίαση του περιβάλλοντος με έναν πιο ρευστό και αφηρημένο τρόπο.

Πρόσφατα, ο καλλιτέχνης έστρεψε την προσοχή του στο έργο Rurales, το οποίο επηρέασε περαιτέρω το δημιουργικό του ταξίδι.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Seikon, θα βρείτε εδώ.

Ο Seikon έχει ολοκληρώσει την τοιχογραφία του! Μείνετε συντονισμένοι για το τελικό έργο και για όλα όσα υπέροχα ακολουθήσουν!

*Να προσθέσουμε πως στο τέλος του φετινού ArtWalk, όλοι οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιουργοί θα παρουσιάσουν έργα τους στον χώρο πολιτισμού Tatiana Dimou Artists στην οδό Τσαμαδού 24 στην Πάτρα σε μία ομαδική έκθεση μεγάλου εικαστικού ενδιαφέροντος.

*H φωτ. του Seikon έχει credit Adam Kozłowski & είναι από την ιστοσελίδα του καλλιτέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες για την Art in Progress θα βρείτε εδώ:

https://linktr.ee/artinprogress.patras

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας του ArtWalk9 είναι και το thebest.gr.

Στη συνδιοργάνωση του ArtWalk9 είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture