Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σαββατοκύριακο 28-29/9 οι εκδηλώσεις για την 60η επέτειο της Επανακομιδής της Κάρας του Αγίου Ανδρέα

Το σαββατοκύριακο 28-29/9 οι εκδηλώσεις ...

Την Κυριακή 29-9-2024 το απόγευμα θα λάβει χώρα η δια θαλάσσης μεταφορά της Τιμίας Κάρας στο μώλο Αγ. Νικολάου & κατόπιν η Δοξολογία στην πλ. Τριών Συμμάχων και η λιτάνευση

Εξήντα (60) χρόνια συμπληρώνονται φέτος στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 από την ημέρα που μεταφέρθηκε, «επανακομίστηκε» στην Αποστολική πόλη των Πατρών από την Ρώμη όπου βρισκόταν για 500 χρόνια, η Τιμία Κάρα του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτόκλητου.

Με την ευκαιρία της επετείου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με εγκύκλιο του προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως, θυμίζει πως η Τιμία Κάρα είχε μεταφερθεί στη Ρώμη από τον Θωμά Παλαιολόγο και πως εκείνη την φωτοφόρο και περικλεή ημέρα της Ἐπανακομιδῆς τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Πρωτοκλήτου, το έτος 1964, όλος ο ευσεβής και φιλόθεος Πατραϊκός Λαός υποδέχθηκε τον χαριτόβρυτο, τόν μυρίπνοο καί ἀγγέλοις αἰδέσιμον θησαυρό.

Μητροπολίτης Πατρών ήταν τότε ο κυρός Κωνσταντίνος.

Οι φετινές εκδηλώσεις για την λαμπρά 60η ἐπέτειο τῆς Ἐπανακομιδῆς τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου στήν Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Τήν παραμονή το Σάββατο 28-9, καί ὣρα 7 μ.μ. θα τελεστεί μέγας Πολυαρχιερατικός Ἑσπερινός. Τήν ἂλλην ἡμέρα, Κυριακή 29.9.2024, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νέο ερό Ναό του Αγίου Ανδρέα καί τό ἀπόγευμα τῆς ἰδίας ἡμέρας καί ἀπό ὣρας 5:45μ.μ. καί μετά, θά ἀκολουθήσουν οἱ τελετές στήν Ἰχθυόσκαλα, στήν Πλατεία Τριῶν Συμμάχων και ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί όπως επιτάσσει η εκκλησιαστική παράδοση, με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα διά τῆς ὁδοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Πολιούχου.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος απευθύνει δημόσιο κάλεσμα ώστε όλοι οι Πατρινοί και όχι μόνο να δώσουν το παρών και να τιμήσουν τον Άγιο και Προστάτη-Πολιούχο της ιστορικής πόλεως και Μητροπόλεως των Πατρών.

Στο σάιτ της Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Εγκύκλιο του κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις