Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας το αντικείμενο της συνεδρίασης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Με αντικείμενο την δρομολόγηση των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας, συνεδριάζει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση του ανώτερου οργάνου μεταξύ δύο συνεδρίων, αναμένεται να εκφραστεί το “πολεμικό” κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προκύψει έως στιγμής κρίσιμα ζητήματα που θα κριθούν σε ψηφοφορίες, όπως για παράδειγμα τη θέσπιση προϋποθέσεων για τις υποψηφιότητες που θα προκύψουν. Είτε αυτές αφορούν την θέση του προέδρου, είτε των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας που θα υποβάλει η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου προβλέπει τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου και ανάδειξη συνέδρων έως την 21η Οκτωβρίου. Το συνέδριο πρόκειται να επικυρώσει τις υποψηφιότητες που θα υποβληθούν για την προεδρία του κόμματος. Στην συνέχεια προβλέπεται η πρώτη κάλπη να στηθεί στις 24 Νοεμβρίου και η επαναληπτική, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου.

 Διαφορετική πρόταση έχει καταθέσει ο Παύλος Πολάκης που στην Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί οι εκλογές να γίνουν στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου, ενώ το συνέδριο να πραγματοποιηθεί ως Διαρκές (δίχως νέους συνέδρους) στις 10 Οκτωβρίου με κατάθεση υποψηφιοτήτων στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι ψηφοφορίες θα γίνουν με βάση τα προβλεπόμενα από το καταστατικό και με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήθηκαν στην Κ.Ε της 8ης Σεπτέμβρη. Στη συνεδρίαση δηλαδή όπου κηρύχθηκε έκπτωτος ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης.Όσον αφορά το θέμα της υποψηφιότητας του τελευταίου, ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημέρα την Δευτέρα.

 Οι αποφάσεις που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή θα “ανοίξουν” και επισήμως την προεκλογική περίοδο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,ενώ το πολιτικό τοπίο σχετικά με το ποιοι θα είναι υποψήφιοι δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις