Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ιταλία συνελήφθη Ελληνοαυστραλός ως βασικός ύποπτος για διπλή δολοφονία πριν από σχεδόν μισό αιώνα στην Αυστραλία

Στην Ιταλία συνελήφθη Ελληνοαυστραλός ως...

Δείτε αναλυτικά

Ήταν το 1977 όταν η Μελβούρνη και ολόκληρη η Αυστραλία συγκλονίστηκε από τη διπλή δολοφονία δύο νεαρών γυναικών βασικό ύποπτο έναν Ελληνοαυστραλό, ο οποίος αναζητούνταν και συνελήφθη μετά από 47 χρόνια στην Ιταλία.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με την αστυνομία να αναζητά τον βασικό ύποπτο της διπλής δολοφονίας, έναν Ελληνοαυστραλό, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα. Ο 65χρονος, πλέον, ύποπτος, συνελήφθη στην Ιταλία με την Αυστραλία να ζητά την έκδοσή του, ενώ τον είχε επικηρύξει για 1.000.000 δολάρια Αυστραλίας.

 Τα άψυχα σώματα των γυναικών βρέθηκαν τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία τους, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Μια από αυτές είχε υποστεί και βιασμό. Στο διπλανό δωμάτιο βρέθηκε ζωντανό το 16 μηνών παιδί της, το οποίο δεν είχε πειραχτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα ήταν κάτω των 30 ετών.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βικτώρια χαρακτήρισε αυτό το έγκλημα ως το «πιο παλιό ανεξιχνίαστο της πολιτείας». Ο ύποπτος, την βραδιά του φόνου, είχε εξεταστεί από τους τοπικούς αστυνομικούς και έφερε στην κατοχή του ένα μεγάλο μαχαίρι.

 Ωστόσο, δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική λίστα των υπόπτων, που απαριθμούσε 131 άτομα.

Μετά τη συμφωνία του να δώσει δείγμα DNA, εγκατέλειψε την Αυστραλία για την Ελλάδα, αλλά η αστυνομία κατάφερε τελικά να τον συνδέσει με το έγκλημα μέσω DNA που παρέδωσαν συγγενείς του.

Η υπόθεση αυτή, που για δεκαετίες παρέμενε ανεξιχνίαστη, τώρα φαίνεται να πλησιάζει στη λύση της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις