Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλκιδική- Λούνα Παρκ: Καταπέλτης για τους εμπλεκόμενους φορείς το πόρισμα του πραγματογνώμονα

Χαλκιδική- Λούνα Παρκ: Καταπέλτης για το...

Σε ποιους καταλογίζονται ευθύνες

Καταπέλτης για τους εμπλεκόμενους φορείς είναι το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί με τραγικό τρόπο ο 19χρονος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή.

«Επειδή το υπό εξέταση λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας, καθίσταται αυταπόδεικτο ότι όλες οι εγκαταστάσεις του λούνα παρκ νοούνται δυνητικά επικίνδυνες και έτσι, γνώμη μου είναι ότι, στην περίπτωση που ο Δήμος είχε δράσει ως όφειλε (…) το θανατηφόρο συμβάν θα είχε αποφευχθεί», αναφέρεται στο πόρισμα.

Παράλληλα, τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

«Δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό έγκρισης τύπου για ένα μηχάνημα ψυχαγωγίας το οποίο είναι προϊόν ιδιοκατασκευής χωρίς αναφορά κατασκευαστή και έγκριση σχεδιασμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Εάν είχε εφαρμοστεί, μεταξύ άλλων, ορθά η υπουργική απόφαση, το συμβάν θα είχε αποφευχθεί», σημειώνει ο πραγματογνώμονας.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 19χρονου λέει: «εγώ θα κάνω τα πάντα, το τονίζω για μία φορά ακόμη, για να μην βγει κανένας έξω από το «κάδρο», όποια και αν ήταν η πολιτική στήριξη, όποια θέση και αν παίρνουν οι υπεύθυνοι των δήμων και κοινοτήτων, ό, τι κι αν κάνουν. Αυτοί είναι κάποιοι κύριοι οι οποίοι σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν υπάρχουν, το παιδί μου δε θα υπάρχει ούτε αύριο όμως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενοι στην αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις