Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Αρνείται κάθε ανάμειξη με τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο

Ισραήλ: Αρνείται κάθε ανάμειξη με τις εκ...

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ αρνείται «οποιαδήποτε σχέση»

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ αρνείται «οποιαδήποτε σχέση» με τις εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο.

 Ο κ.  Χέρτσογκ μίλησε το πρωί της Κυριακής στο Sky News και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου ηχούν για τα καλά τα τύμπανα ενός γενικευμένου πολέμου.

Αρνήθηκε οποιαδήποτε σύνδεση με τους βομβητές 

Ο κ. Χέρτσογκ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ εμπλέκεται στις επιθέσεις με εκρηκτικούς βομβητές και ασύρματους στον Λίβανο και επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τον βόρειο γείτονά του.  Ο ισραηλινός πρόεδρος δήλωσε ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τους βομβητές», προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ έχει «πολλούς εχθρούς».

 Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση του Ισραήλ με τη Βρετανία και τον Κιρ Στάμερ, ενώ μίλησε για το Ιράν αλλά και για τον Βενιαμίν Νετανιάχου.

Τι είπε για τις μάχες με την Χεζμπολάχ

Με τις μάχες που είναι σε εξέλιξη μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν, ομάδας Χεζμπολάχ η οποία εδρεύει στον Λίβανο, ο κ. Χέρτσογκ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα η κατάσταση να «κλιμακωθεί δραματικά».

Τόνισε όμως το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» να είναι σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά ξεκαθάρισε ότι η χώρα έχει καταληφθεί από τη Χεζμπολάχ και ότι το Ισραήλ μάχεται «για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο».

 Ο κ. Χέρτσογκ έδειξε στη συνέχεια μια εικόνα που δείχνει τους στρατιωτικούς διοικητές της Χεζμπολάχ, τονίζοντας εκείνους που σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στη Βηρυτό.

 Η «αυτοκρατορία του κακού» του Ιράν

Ο πρόεδρος του Ισραήλ είπε ότι η Χεζμπολάχ ήταν «οπλισμένη μέχρι τα δόντια από την ιρανικήαυτοκρατορία του κακού» και υποστήριξε ότι το Ιράν θέλει να «κατακτήσει τη Μέση Ανατολήκαι να κινηθεί προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

 Ερωτηθείς αν το Ισραήλ θα εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ιράν, είπε ότι η χώρα του «έχει πάντα καταστήσει σαφές» ότι θα υπερασπιστεί το λαό της και «θα απομακρύνει κάθε απειλή που είναι υπαρξιακή για το κράτος του Ισραήλ».

Στήριξη στον Νετανιάχου

Ερωτηθείς αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να φέρει πίσω τους ομήρους του Ισραήλ από τη Γάζα, ο κ. Χέρτσογκ είπε ότι ήταν ένα «ατυχές ερώτημα».

 Είπε ότι συνεργάζεται στενά με τον πρωθυπουργό και ότι «θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιονδήποτε πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι ο κ. Νετανιάχου ήταν ο τρίτος πρωθυπουργός με τον οποίο συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος.

 Αντίθετα, ο κ. Χέρτσογκ είπε ότι για να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιστρέψουν οι όμηροι, ο Γιαχία Σινουάρ, διοικητής της Χαμάς, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

«Απογοήτευση» στο Ισραήλ για το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο κ. Χέρτσογκ ρωτήθηκε αν είναι απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο η βρετανικήκυβέρνηση ενήργησε τις τελευταίες εβδομάδες απέναντι στο Ισραήλ.

 Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέστειλε τις άδειες εξαγωγής όπλων προς τη χώρα για χρήση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, μετά από επανεξέταση της συμμόρφωσης του Ισραήλ με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις