Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς απατεώνες εξαπάτησαν 13χρονο: «Η μαμά πέρασε με κόκκινο και χτύπησε ένα κοριτσάκι...»

Πώς απατεώνες εξαπάτησαν 13χρονο: «Η μαμ...

Το παιδί πέταξε στους απατεώνες τσάντα με 2.500 ευρώ

Στα «δίχτυα» δύο αδίστακτων απατεώνων έπεσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή του Ζωγράφου 13χρονος από τον οποίο 67χρονη αλλοδαπή και ο συνεργός της απέσπασαν χρήματα λέγοντάς του πως η μητέρα του σκότωσε με το αυτοκίνητό της ένα παιδί.

Αρχικά, ο ανήλικος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μία άγνωστη η οποία με λυγμούς τού παρουσιάστηκε ως η μητέρα του και του ανέφερε πως είχε παρασύρει ένα κοριτσάκι με το αμάξι της τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Στη συνέχεια χτύπησε το κινητό του όπου ένας άνδρας, συστηνόμενος ως αστυνομικός, του ζήτησε να βρει όσα χρήματα μπορεί ώστε να μην μπει η μητέρα του στη φυλακή.

«Αρχικά τον πήραν στο σταθερό με απόκρυψη. Ήταν μια κυρία η οποία προσποιούταν ότι ήμουν εγώ. Του είπε ότι κάτι έχει γίνει, έκλαιγε. ''Πρέπει να βρω λεφτά'', κάτι τέτοια έλεγε στο παιδί. Από ο, τι θυμάται είπε και το όνομά του. 'Κ.. είμαι η μαμά', του είπε. Μετά τον πήρε ένας άνδρας, γύρω στα 55, όπως άκουσα και εγώ τη φωνή του αργότερα. Και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει αφού του συστήθηκε ως Αστυνομικός. Του είπε 'η μαμά πέρασε με κόκκινο, είχε ένα ατύχημα, χτύπησε ένα κοριτσάκι, πάει για εγχείρηση και για να μην μπει φυλακή πρέπει να μαζέψουμε όσα λεφτά μπορούμε περισσότερα'. Του ζήτησαν το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ. Το παιδί πανικοβλήθηκε, του ζήτησαν το κινητό του και τον πήραν σε αυτό με απόκρυψη. Του είπαν να έχει ανοιχτό το σταθερό πάνω στην τραπεζαρία έτσι ώστε να είναι απασχολημένο και ούτε το παιδί να μπορεί να πάρει κάποιον άλλον τηλέφωνο ούτε και εμείς να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το παιδί» περιγράφει στο protothema.gr η μητέρα του 13χρονου η οποία κάνει λόγο για ένα κλίμα τρόμου που καλλιέργησε στο παιδί ο δήθεν Αστυνομικός προκειμένου να το εκβιάσει.

«Του έλεγαν πως οι γονείς του κοριτσιού είναι Αλβανοί και αν δεν δώσει τα λεφτά θα πάει φυλακή. Κατάφεραν και χειρίστηκαν το παιδί, αφού το άγχωσαν πρώτα, το χειρίστηκαν μετά σαν να ήταν ρομποτάκι», εξηγεί η ίδια.

Το παιδί, σε έντρομη κατάσταση ακολούθησε τις οδηγίες του κακοποιού και έβαλε σε μια νάιλον τσάντα 2.500 ευρώ που υπήρχαν στο σπίτι καθώς και κοσμήματα και ρολόγια.

Στη συνέχεια, πέταξε την τσάντα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στο δρόμο από όπου οι δράστες την άρπαξαν και έγιναν "καπνός".

«Το παιδί άρχισε να ψάχνει. Του έλεγαν στο τηλέφωνο που να ψάξει. Το παιδί τρελάθηκε, ο, τι βρήκε τα έβαλε μέσα σε μια σακούλα. Και του λένε 'πέταξέ τα σε μια σακούλα από το μπαλκόνι' και όταν έφτασε η στιγμή να τα πετάξει του είπαν 'πέταξέ τα τώρα'. Ο μικρός είχε ήδη δει δύο αμάξια στη γειτονιά, και συγκεκριμένα ένα μαύρο βανάκι. Μόλις τα πέταξε του είπαν να μπει μέσα να πάρει το σταθερό και αφού μπήκε τα είχαν πάρει και είχαν φύγει».

Ο θρασύτατος απατεώνας κάλεσε ξανά τον 13χρονο ζητώντας του και άλλα χρήματα. Για κακή του τύχη δίπλα βρισκόταν η μητέρα του η οποία παρότρυνε το παιδί να συμμορφωθεί με όσα του ζητούν.

«Μου εξήγησε, μπήκαμε στο σπίτι. Έπαθα το πρώτο σοκ, κατάλαβες και ο μικρός ότι τον εξαπάτησαν. Αλλά αυτός ο κύριος συνέχιζε και τον έπαιρνε από απόκρυψη πολλές φορές. Του λέει ο ίδιος 'βρήκες τίποτα άλλο;' και είπα στον μικρό να του πει ναι. Το πίστεψε αυτός και αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε πως θα ξανάρθουν από εδώ για να πετάξει ο μικρός και άλλη σακούλα. Του είπαν 'να έρθεις στο κέντρο της Αθήνας', του έδωσαν ραντεβού. 'Βάλε και τα άλλα σε μια τσάντα, πάρε ένα ταξί για να μας δώσεις εκεί τα πράγματα', του έλεγε», τονίζει η μητέρα του θύματος η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία και από κοινού έστησαν «παγίδα» στη σπείρα.

Ο 13χρονος, υπό την επιτήρηση της μητέρας του, κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Ομόνοιας κρατώντας ένα άδειο σακίδιο.

Εκεί ακολούθησε τις οδηγίες του μυστηριώδη άνδρα και άφησε το σακίδιο στο σημείο που του υπέδειξε. Μόλις η 67χρονη αλλοδαπή πήρε τη «λεία» της οι Αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και της πέρασαν χειροπέδες.

«Πήγαμε στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση ασφαλείας εγώ με το παιδί, προχωρούσε και μίλαγε μαζί του. Λογικά τον παρακολουθούσαν από κάπου γιατί του έλεγαν στο τηλέφωνο προς τα που να περπατάει. Του είπαν που να αφήσει το σακίδιο. Το άφησε, η Αστυνομία ήταν εκεί. Πήγε μια γυναίκα το πήρε, την ακολούθησαν και όταν πήγε να πάρει ταξί την συνέλαβαν» λέει η μητέρα του 13χρονου για τη στιγμή της σύλληψης της δράστιδος.

Η 67χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου, ενώ οι Αρχές αναζητούν το συνεργό της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις