Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μυστηριώδεις επιστολές μίσους αναστατώνουν ένα ήσυχο χωριό

Μυστηριώδεις επιστολές μίσους αναστατώνο...

Το πρώτο γράμμα εστάλη τον Δεκέμβριο του 2022, σε μια υποψήφια δημοτική σύμβουλο

Ένα μέχρι πρότινος ήσυχο και ειδυλλιακό χωριό στο Ανατολικό Γιορκσάιρ της Βρετανίας, έχει μετατραπεί σε ένα «δηλητηριώδες μέρος», μετά από μια σειρά ανώνυμων επιστολών μίσους που έχουν σταλεί στους κατοίκους του.

Όσοι έχουν λάβει τις επιστολές μίσους τα τελευταία δύο χρόνια στο χωριό Shiptonthorpe, όπου ζουν μόλις 500 άνθρωποι, λένε ότι έχουν «τρομοκρατηθεί», καθώς οι επιστολές περιέχουν προσωπικά δεδομένα, άσεμνες εκφράσεις αλλά και στοχευμένες αναφορές προς τους παραλήπτες τους.

Η αστυνομία του Χάμπερσαϊντ διεξήγαγε έρευνες για ορισμένα από τα περιστατικά καθώς τα όσα αναφέρονται σε κάποιες από τις επιστολές, στοιχειοθετούν εγκλήματα.

Το πρώτο γράμμα εστάλη τον Δεκέμβριο του 2022, σε μια υποψήφια δημοτική σύμβουλο. «Ήταν άσχημο, το έσκισα, δεν μπορούσα να πιστέψω από πού προερχόταν ή γιατί το είχα λάβει», είπε η παραλήπτης, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν στην διάθεση του BBC.

 «Με κατηγορούσαν για αυτό που θα μπορούσες να πεις ότι είμαι χαλαρή γυναίκα», είπε. «Η επιστολή ισχυρίζονταν ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσω οπουδήποτε στην πολιτική θα ήταν να κάνω ανείπωτα πράγματα σε άντρες».

Ακολούθησαν άλλες τρεις παρόμοιες επιστολές, ενώ αντίστοιχου περιεχομένου επιστολές εστάλησαν σε φίλους και γείτονες της.

 Σε μια άλλη επιστολή που είδε το BBC, ο ανώνυμος αποστολέας είπε σε έναν άλλο κάτοικο του χωριού, μεταξύ άλλων «Ελπίζω να πάθεις καρκίνο».

Ακόμη και κάτοικοι που δεν έχουν λάβει επιστολές, αναφέρουν ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το βιτριολικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Ορισμένοι εξ αυτών, έχουν εγκαταλείψει το χωριό, αφού έγινα αποδέκτες επιστολών μίσους.

 Το BBC, υπενθυμίζει ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο Shiptonthorpe θυμίζει, ένα ανάλογο περιστατικό με σκανδαλώδεις επιστολές που έφτασαν το σημείο να καταστρέψουν την Littlehampton , μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στο Sussex, την άνοιξη του 1920. Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για την κωμωδία εποχής «Wicked Little Letters» (ελληνικός τίτλος «Μικρά Πρόστυχα Γράμματα»), με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις