Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο Bayesian: Στόχος ξένων κυβερνήσεων οι σκληροί δίσκοι του Λιντς

Ναυάγιο Bayesian: Στόχος ξένων κυβερνήσε...

«Μπορεί να πέσουν σε λάθος χέρια»

Πρόσθετη ασφάλεια γύρω από το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ Bayesian στην Ιταλία που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Παλέρμο τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, ζήτησαν οι ιταλικές Αρχές.

Το αίτημα για αυξημένα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά της περιοχής που σημειώθηκε το ναυάγιο έρχεται έπειτα από φόβους που εκφράζονται πως ευαίσθητα δεδομένα που είναι κλειδωμένα στα χρηματοκιβώτια του γιοτ «μπορεί να ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις», όπως αναφέρει το CNN που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του καπετάνιου της θαλαμηγού για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, εκτιμούν πως στο σκάφος μπορεί να βρίσκονται εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα που συνδέονται με ορισμένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουν πως επίδοξοι μπορεί να επιχειρήσουν να φτάσουν στο ναυάγιο, προκειμένου να λεηλατήσουν ακριβά κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων πληροφοριών. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το CNN, εκφράζουν ανησυχία ότι δύο υπερκρυπτογραφημένοι σκληροί δίσκοι στα στεγανά χρηματοκιβώτια του βυθισμένου γιοτ «θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια».

Συγκεκριμένα, οι ιταλικές Αρχές επιβεβαίωσαν στο CNN ότι οι σκληροί δίσκοι του Λιντς θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, και ζήτησαν να φυλάσσεται στενά το σκάφος με επιφανειακή και υποβρύχια επιτήρηση.

«Έγινε δεκτό ένα επίσημο αίτημα για πρόσθετη ασφάλεια του ναυαγίου μέχρι να μπορέσει να ανελκυστεί» δήλωσε στο CNN ο Φραντσέσκο Βενούτο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας.

Ο Λιντς πιστεύεται ότι είχε διασυνδέσεις με βρετανικές, αμερικανικές και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών και είχε πουλήσει την Darktrace, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στον κυβερνοχώρο που ίδρυσε, στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Orlando Bravo, συνιδρυτή και διευθύνοντα συνεργάτη της Thoma Bravo με έδρα το Σικάγο, έναντι 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις