Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο πλευρό του γυμνασιάρχη που δέχθηκε επίθεση γονέα οι καθηγητές του 19ου Γυμνασίου

Πάτρα: Στο πλευρό του γυμνασιάρχη που δέ...

Η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου

Την συμπαράστασή τους στον Διευθυντή του 19ου Γυμνασίου της Πάτρας μετά το περιστατικό επίθεσης από κηδεμόνα μαθητή εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 Ο σύλλογος διδασκόντων του 19ου Γυμνασίου Πάτρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς το πρόσωπο του Διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Ντάφλου, ο οποίος στις 17/9/2024, απρόκλητα, υπέστη λεκτική και σωματική βία από γονέα μαθητή. 

Ο κ. Ντάφλος ως διευθυντής του σχολείου μας, με την καθημερινή του δράση παραδίδει σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας μαθήματα ήθους, ευθύνης, συνέπειας και εργατικότητας.  Φροντίζει άοκνα να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου καθώς και την αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους. Η πολυσχιδής δράση του, οι πρωτοβουλίες και η αποδεδειγμένη παιδαγωγική του ευαισθησία έχουν συμβάλλει   καθοριστικά στο να διαμορφωθεί στο σχολείο ένα εξαιρετικό περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας για όλους τους μαθητές μας. 

Το απαράδεκτο περιστατικό ακραίας βίας εναντίον του, έλαβε χώρα παρουσία συναδέλφων, αλλά και αρκετών άλλων μαθητών οι οποίοι έγιναν θεατές μίας τέτοιας πράξης σε έναν χώρο τον οποίο εμείς οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουμε  να θεωρούν προέκταση του σπιτιού τους, να τον αγαπούν, να τον σέβονται και κυρίως να αισθάνονται ασφαλείς εντός του. 

Ως σύλλογος διδασκόντων, καταδικάζουμε απόλυτα και απερίφραστα το περιστατικό και εκφράζουμε την πικρία μας για την απόπειρα απαξίωσης του καθημερινού μας αγώνα να διδάξουμε στους μαθητές μας ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία οι όποιες διαφορές και αντιδικίες λύνονται μόνο με τον διάλογο.

Ωστόσο θα συνεχίσουμε, μέσω του λειτουργήματός μας, να υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο την ελευθερία λόγου και έκφρασης, τη δική μας και των μαθητών μας, να εφαρμόζουμε στην πράξη την ισότητα και τη δημοκρατία καταδικάζοντας την ασυδοσία, την αναίδεια και την αυθάδεια ώστε να μην επιτρέψουμε να γίνει η αυτοδικία ή η βία σε οποιαδήποτε μορφή, καθεστώς στα Σχολεία και ανάμεσα στους μαθητές μας- πολίτες της αυριανής, δικής μας κοινωνίας.


                      

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις