Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Καρναβάλι αλλάζει- Τομές σε φιλοσοφία, τελετή έναρξης, καρναβάλι των παιδιών- Τι λέει ο Παύλος Σκούρας

Το Καρναβάλι αλλάζει- Τομές σε φιλοσοφία...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι αλλαγές που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι και βρίσκονται υπό συζήτηση, έχουν σκοπό «να χαρεί η κοινωνία, να χαρούν οι άνθρωποι γιατί αυτό είναι που μας λείπει» επισημαίνει στο thebest.gr ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ

Μια σειρά από παρεμβάσεις και τροποποιήσεις, που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία των εκδηλώσεων του καρναβαλιού και θα παρατείνουν το χρονικά το θεσμό, ετοιμάζει για το Πατρινό Καρναβάλι του 2025, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Παύλος Σκούρας.

Οι αλλαγές που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι και βρίσκονται υπό συζήτηση, έχουν σκοπό «να χαρεί η κοινωνία, να χαρούν οι άνθρωποι γιατί αυτό είναι που μας λείπει» επισημαίνει στο thebest.gr.

Ήδη, όπως λέει, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και έχει απευθυνθεί κάλεσμα προς όλους τόσο στον καρναβαλικό κόσμο όσο και στους φορείς, να συζητηθούν οι νέες ιδέες αλλά και να προταθούν και άλλες. «Θέλουμε να συνυπολογίζουμε στις δράσεις μας την καρναβαλική κοινότητα. Οι προτάσεις είναι ανοιχτές και κάποιες που ίσως δεν μπορέσουν να γίνουν τώρα, κυρίως για οικονομικούς λόγους, θα καταγραφούν και θα δουλευτούν για την επόμενη χρονιά» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ.

«Το σκεπτικό μας είναι να επεκτείνουμε χρονικά το θεσμό, και να επιμηκύνουμε τις δράσεις του Καρναβαλιού δηλαδή να αποφύγουμε την συγκέντρωσή τους, σε ένα ή δυο σαββατοκύριακα. Το Καρναβάλι είναι επτά εβδομάδες και επικεντρωνόμαστε ακριβώς σε αυτό, να έχουμε επτά εβδομάδες γεμάτες δράσεις» τονίζει ο κ. Σκούρας και αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα του σχεδιασμού.

-Η Τελετή Έναρξης, θα διευρυνθεί χρονικά και από μια ημέρα, θα υπάρξουν τριήμερες δράσεις, ενώ η σκέψη είναι να υπάρχει συμμετοχή πατρινών καλλιτεχνών, είτε ζουν στην Πάτρα, είτε όχι. Όπως, τονίζει «θα εντάξουμε στο πρόγραμμα πατρινούς που θα δώσουν την καρναβαλική νότα γιατί ξέρουν το καρναβάλι καλύτερα από όλους και θα το εκφράσουν καλύτερα. Δεν χρειαζόμαστε μια μεγάλη συναυλία, η πλατεία Γεωργίου γεμίζει από τους ίδιους τους καρναβαλιστές. Το Καρναβάλι μας, δεν είναι φεστιβάλ για να φέρουμε να ακούσουμε το «τάδε» καλλιτέχνη».

-Σε ό, τι αφορά το Καρναβάλι των Μικρών, η πρόταση είναι η παρέλαση να μεταφερθεί δυο εβδομάδες νωρίτερα από την μεγάλη παρέλαση, προκειμένου στο προτελευταίο σαββατοκύριακο, να ενταχθούν άλλες δράσεις, μιας και το 2025 συμπληρώνονται τα 60 χρόνια του Κρυμμένου Θησαυρού. «Στα 60χρονα του Θησαυρού, θέλουμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση και κινούμαστε σε αυτόν τον άξονα».

-Για τα παιδιά, θα υπάρχουν τρεις θεματικές ενότητες, πέρα από την παρέλαση, που θα περιλαμβάνουν καρναβάλι και μουσική, καρναβάλι και μαριονέτα, καρναβάλι και παραμύθι και θα υπάρξουν εργαστήρια για να «δουλέψουν» τα παιδιά. «Οι τρεις θεματικές για τα παιδιά θα γίνουν σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να παρουσιαστεί η δουλεία τους, στο Καρναβάλι. Αυτή η δράση, ξεκινάει άμεσα. Για τα παιδιά, το Καρναβάλι, ξεκινάει από τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβρη».

Ένα ακόμα κεφάλαιο, που «ανοίγει» η ΚΕΔΗΠ, είναι η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, το ΚΤΕΛ, τα ξενοδοχεία, η εστίαση προκειμένου με τον δικό τους τρόπο να στηρίξουν το θεσμό «Ένα καλύτερο καρναβάλι, εξυπηρετεί τους πάντες και πόσο μάλλον αυτούς που είναι και η δουλειά τους» αναφέρει ο κ. Σκούρας.

Επίσης, όπως μας λέει, υπάρχει μια ομάδα που δουλεύει για να συντονιστούν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής, που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν ενεργά στο καρναβάλι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις