Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λέκκας για Άγιο Όρος: Μπορεί να γίνει σεισμός έως 6 Ρίχτερ - Τα μοναστήρια είναι ανθεκτικά

Λέκκας για Άγιο Όρος: Μπορεί να γίνει σε...

«Στην πιο ακραία περίπτωση θα έχουμε ένα σεισμό 6 Ρίχτερ», εκτιμά ο κ. Λέκκας

Για τον σεισμό 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Άγιο Όρος αναφέρθηκε ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας αλλά και το κατά πόσο μια μεγάλη δόνηση θα επηρέαζε τα μοναστήρια.

 «Εδώ και περίπου δύο μήνες ξεκίνησε η σεισμική δραστηριότατα που συνεχίστηκε με μικρούς σεισμούς. Πριν 20 μέρες είχαμε έξαρση της σεισμικότητας στην περιοχή και για να είμαστε προετοιμασμένοι κάναμε περιφερειακό συντονιστικό πρόγραμμα στον Πολύγυρο. Στην πιο ακραία περίπτωση θα έχουμε ένα σεισμό 6 Ρίχτερ», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέκκας στο Mega.

«Το σύνολο του Αγίου Όρους είναι ανθεκτικό»

Συνέχισε λέγοντας πως «αναλύοντας τα επιστημονικά δεδομένα, βλέπουμε πως πρώτη φορά γνωρίζουμε αυτό το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε πριν από 2 μήνες. Με βάση τα δεδομένα είδαμε πως το μέγεθος μπορεί σε ακραία περίπτωση να φτάσει τα 5,5 και 6 Ρίχτερ. Γι’ αυτό φτιάξαμε και το συντονιστικό. Θεωρώ πως τα πράγματα ελέγχονται και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το Άγιο Όρος έχει μοναστήρια που έχουν αντέξει χρόνια και πιστεύουμε πως δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το σύνολο του Αγίου Όρους είναι ανθεκτικό».

Τι είπε για το φαράγγι της Σαμαριάς

Αναφορικά με το φαράγγι της Σαμαριάς όπου μία τουρίστρια έχασε τη ζωή της όταν κομμάτι βράχου τη χτύπησε, την ώρα πεζοπορίας, ο καθηγητής σχολίασε:

 «Είναι ένα γεγονός που συνδυάστηκε και με την έντονη βροχόπτωση και παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτά τα φαινόμενα είναι φυσικά φαινόμενα, και από αυτά προέκυψε το φαράγγι. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες παραβάσεις σε κάποια σημεία και να δώσουμε οδηγίες έτσι ώστε να μειώσουνε την επικινδυνότητα», κατέληξε. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις