Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλάτωνας Μαρλαφέκας: «Ο νέος ψηφιακός κόσμος προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες, αλλά φέρνει και νέες προκλήσεις»

Πλάτωνας Μαρλαφέκας: «Ο νέος ψηφιακός κό...

Ομιλία κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα στην Ημερίδα για την Κυβερνοασφάλεια

«Ο νέος ψηφιακός κόσμος προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες, αλλά φέρνει και νέες προκλήσεις», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, μιλώντας στην Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός και Κυβερνοασφάλεια: Κίνδυνοι, υποχρεώσεις και ευκαιρίες», τη Δευτέρα, 23/9, στο ξενοδοχείο ''My Way ''.

       Το Επιμελητήριο Αχαϊας ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές της εκδήλωσης και ο κ. Μαρλαφέκας κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε στα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία για τις «κυβερνοεπιθέσεις» που αυξάνονται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην χώρα μας και στην ανάγκη οι επιχειρήσεις και το προσωπικό τους να προσαρμοστούν ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την σύγχρονη, επικίνδυνη πραγματικότητα.

       «Τα στοιχεία δείχνουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής» σημείωσε ο κ. Μαρλαφέκας εξηγώντας: «Το 2023 καταγράφηκαν περισσότερες από 2.365 κυβερνοεπιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο επηρεάζοντας περίπου 350 εκατομμύρια άτομα. Το κόστος των παραβιάσεων δεδομένων έχει φτάσει τα 4,88 εκατομμύρια δολάρια ανά περιστατικό κατά μέσο όρο. Κάθε 39 δευτερόλεπτα, σημειώνεται μια νέα κυβερνοεπίθεση, και το συνολικό κόστος των ζημιών από το κυβερνοέγκλημα αναμένεται να ανέλθει σε 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025».

       Αναφερόμενος στην άμυνα των επιχειρήσεων απέναντι στο κυβερνοέγκλημα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρότερες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.

       Όπως είπε: «Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι η εκπαίδευση των εργαζομένων. Σύμφωνα με μελέτες, το ανθρώπινο λάθος παραμένει ένας από τους βασικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στις κυβερνοεπιθέσεις. Η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία NIS2 είναι ιδιαίτερα σημαντική για τοεπίπεδο ασφάλειας αφού επιβάλλει σε περίπου 3.000 κρίσιμες υποδομές και επιχειρήσεις, να ενισχύσουν την άμυνά τους ενάντια σε κυβερνοαπειλές, με την υποχρέωση πλέον να εφαρμόσουν ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας. Είναι μία πρόκληση για τις μικρότερες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους πόρους ή την τεχνογνωσία. Είναι λοιπόν καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις νέες απαιτήσεις και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες πρακτικές για την προστασία τους και την προστασία των πελατών τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις