Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Είναι ο έρωτας αλήθεια; Ξανάρχεται στη Στέγη Ωνάση η Ιζαμπέλ Ιπέρ, προνοήστε για εισιτήρια

Είναι ο έρωτας αλήθεια; Ξανάρχεται στη Σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Eνας τραγικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Romeo Castellucci και κοστούμια Iris van Herpen.

H 71χρονη ντίβα Ιζαμπέλ Ιπέρ, θα επιστρέψει στη Στέγη Ωνάση. 

Η πολυβραβευμένη Παριζιάνα ηθοποιός που έχει παίξει σε πάνω από 100 ταινίες και δεν προλαβαίνει να συλλέγει βραβεία, θεωρείται η κορυφαία Ευρωπαία ηθοποιός της γενιάς της. Icon του οίκου Balenciaga, αποθεώθηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2021 στο «Γυάλινο Κόσμο». Το όνομά της είναι το πιο ηχηρό από όσα ανακοινώθηκαν στο καινούριο πρόγραμμα της Στέγης για τη σαιζόν  2024- 2025.

Όπως ανακοινώθηκε θα μεταμορφωθεί σε «Βερενίκη» του Ρακίνα και η κάθοδός της έχει σημάνει κιόλας «συναγερμό» στους θεατρόφιλους της Αθήνας και όχι μόνο. Θα την σκηνοθετήσει ο διάσημος Ρομέο Καστελούτσι.  Μαζί αναρωτιούνται: «Είναι ο έρωτας αλήθεια; Ή συμβαίνει μέσα στο μυαλό μας;

Το έργο αναφέρεται στην τρέλα του να αγαπάς και να αγαπιέσαι και αποτελεί ένα από τα πιο ριζοσπαστικά κείμενα της Δυτικής λογοτεχνίας. Γύρω από την Ιπέρ αναμένονται βουβά, ανδρικά πρόσωπα.

«Ο έρωτας είναι το Θέατρο της Σκληρότητας» διακηρύσσει η παράσταση, όπου μια λαβωμένη ηρωίδα απεκδύεται το βασιλικό πέπλο της και 14 άνδρες παίρνουν αποφάσεις ερήμην της. Εκείνη παρουσιάζεται ως το ακίνητο και κεντρικό σημείο του χάους και ως η αρχή ενός τυφώνα που μας συμπαρασύρει. Όπως αναφέρει η Libération, «Η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης σκάβουν βαθιά. Εξερευνούν τον εφιάλτη της απουσίας».

Κατά τον  Ιταλό σκηνοθέτη, «Η «Βερενίκη» είναι ένα μανιφέστο έρωτα και απώλειας. Είναι ίσως η πιο ακίνητη, στατική και ανησυχαστική τραγωδία που έχει συλληφθεί ποτέ. Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η μετουσίωση της Υποκριτικής τέχνης στο Δυτικό θέατρο. Είναι η ηθοποιός, αλλά και ο ηθοποιός, εξ ορισμού – είναι το Θέατρο αυτό καθαυτό, το οποίο εκδηλώνεται μέσα της ακόμα και πριν από το νόημα που φέρει.
Σχεδόν όλοι οι ήχοι σε αυτή την παράσταση –είτε ακούγονται είτε όχι– παράγονται από τη δική της φωνή, επεξεργασμένοι από τον Aμερικανό καλλιτέχνη Scott Gibbons».
 Επιπλέον, θα θαυμάσουμε κοστούμια από τη ονομαστή Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen.  

 

Με αφορμή το νέομ πρόγραμμα στη Στέγη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, αναφέρει: «Το 2025, το Ίδρυμα Ωνάση γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυσή του – μισός αιώνας εστιασμένος στην καινοτομία, τη δημιουργία και την αλλαγή. Γιορτάζουμε επίσης 15 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω στη διαδρομή μας, γεμάτη από πρωτοβουλίες και μεγάλες κατακτήσεις, αλλά και να προχωρήσουμε μπροστά με νέα οράματα». 

Ειδήσεις Τώρα

Το Καρναβάλι αλλάζει- Τομές σε φιλοσοφία, τελετή έναρξης, καρναβάλι των παιδιών- Τι λέει ο Παύλος Σκούρας

Προαστιακός: Τροποποιούνται κι ακυρώνονται δρομολόγια την Τρίτη λόγω στάσης εργασίας

To thebest στην Art Athina, μια πραγματική γιορτή των γκαλερί και του εκφραστικού πλουραλισμού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View