Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι δύο επιστολές που έγραψε πριν το θάνατό της – Σε ποιους απευθύνονται

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι δύο επιστολές που...

H ύπαρξη αυτών των επιστολών δείχνει ότι η Ελισάβετ αναγνώρισε σιωπηλά ότι ο χρόνος της έφτανε στο τέλος του

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε γράψει δύο πολύ σημαντικές επιστολές, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, όπως αποκάλυψε ο Robert Hardman στο βιβλίο του Charles III: New King, New Court. The Inside Story.

Η 96χρονη Βασίλισσα εκπλήρωσε μέχρι τέλους τα καθήκοντά της, γράφοντας δύο επιστολές υψίστης σημασίας. Ο Robert Hardman αφηγείται ότι ένας υπηρέτης έφερε ένα κλειδωμένο κόκκινο κουτί που περιείχε έγγραφα που βρέθηκαν στο νεκροκρέβατό της, σύμφωνα με το GB News.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας γράφει στο βιβλίο του ότι το προσωπικό ανακάλυψε δύο σφραγισμένες επιστολές: «Η μία απευθυνόταν στον γιο και διάδοχό της, τον σημερινό βασιλιά Κάρολο Γ’, και η άλλη στον άλλο γιο της, σερ Edward».

Πρόκειται για εμπιστευτικά μηνύματα, το περιεχόμενο των οποίων δε θα δημοσιοποιηθεί ποτέ, εξηγεί ο ειδικός, αν και «η ύπαρξη αυτών των επιστολών δείχνει ότι η Ελισάβετ, σε ηλικία 96 ετών, αναγνώρισε σιωπηλά ότι ο χρόνος της στη γη έφτανε στο τέλος του». Όπως επισημαίνει ο Robert Hardman, το κόκκινο κουτί περιείχε επίσης τα τελευταία γραφειοκρατικά έγγραφα και μια τελευταία βασιλική εντολή, δηλαδή την επιλογή των υποψηφίων για το Τάγμα Αξίας για «εξαιρετικά αξιόλογες υπηρεσίες» σε όλη την Κοινοπολιτεία. «Ακόμη και στο νεκροκρέβατο της, υπήρχε δουλειά που έπρεπε να γίνει. Και το έκανε», γράφει ο συγγραφέας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight