Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπόθεση Πελικό: Ο νεότερος βιαστής της Ζιζέλ ήταν 23 ετών – Την κακοποίησε την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Υπόθεση Πελικό: Ο νεότερος βιαστής της Ζ...

Στο δικαστήριο ακούγονται οι καταθέσεις των πρώτων κατηγορουμένων

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την γαλλική κοινωνία βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αυτές τις μέρες, στο δικαστήριο ακούγονται οι καταθέσεις των πρώτων κατηγορουμένων που εμπλέκονται στους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, ενορχηστρωμένοι από το «τέρας της Αβινιόν», Ντομινίκ Πελικό.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 50 άνδρες που κατηγορούνται για το βιασμό της Ζιζέλ, την οποία νάρκωσε ο σύζυγός της, Ντομινίκ. Ένας από τους νεότερους κατηγορούμενους, μόλις 26 ετών, έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο «σπίτι του τρόμου» την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του. Οι φρικτές λεπτομέρειες αποκαλύπτονται τώρα, και κάθε κατάθεση μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα αυτής της απάνθρωπης υπόθεσης.

Ο Ζοάν Κουάι, 26 ετών τώρα, μαζί με άλλους έξι άνδρες -τον Άντι Ροντρίγκεζ (37 ετών), τον Ιγκ Μαλανγκό (39 ετών), τον Χουσαμέττιν Ντογκάν (43 ετών), τον Ματιέ Νταρτούς (53 ετών) και τον Φαμπιέν Σοτόν (39 ετών)- καταθέτουν σήμερα για τις κατηγορίες βιασμού που τους βαραίνουν. Η αστυνομία έχει καταγράψει συνολικά 92 βιασμούς σε βάρος της Πελικό, οι οποίοι διαπράχθηκαν από 82 άνδρες, από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί οι 51, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της.

Ο δικαστής Ρότζερ Αράτα αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι κατηγορούμενοι θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, ώστε να ακουστούν οι καταθέσεις τους σε γκρουπ των έξι, για να μειωθεί ο συνωστισμός στο δικαστήριο.

Ο Κουάι αναγνωρίζει τα γεγονότα, αλλά όχι την πρόθεση
Ο Κουάι, που είναι ο πρώτος από τους κατηγορουμένους που καταθέτει σήμερα, περιγράφεται από τους εισαγγελείς ως ένας άνδρας με τάσεις κατάθλιψης. Γεννήθηκε στη Γαλλική Γουιάνα και μετακόμισε στην Αβινιόν για να συναντήσει τον αδερφό του όταν ήταν 16 ετών, προτού καταταγεί στον στρατό. Βρισκόταν σε σχέση με μια γυναίκα που γνώρισε μέσω διαδικτύου, αλλά ο δεσμός τους χαρακτηριζόταν από «πολλά» προβλήματα και «εξωσυζυγικές σχέσεις», όπως ανέφερε το δικαστήριο.

Ο Κουάι συνελήφθη όταν ήταν μόλις 23 ετών, ενώ υπηρετούσε στον στρατό. Η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το σπίτι της φρίκης ήταν τον Νοέμβριο του 2019, την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του. Αργότερα, επέστρεψε άλλη μια φορά και παραδέχτηκε πως είχε προγραμματίσει μια τρίτη επίσκεψη, την οποία όμως ακύρωσε ο Ντομινίκ Πελικό την τελευταία στιγμή.

Όταν ήρθε αντιμέτωπος με τις Αρχές, αρχικά δήλωσε ότι δεν είχε σκεφτεί καν αν η κυρία Πελικό είχε συναινέσει. Αργότερα, όταν παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες ενώπιόν του, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν αναίσθητη και ότι επρόκειτο για βιασμό.

Στην έναρξη της δίκης, δήλωσε πως «αναγνωρίζει τα γεγονότα, αλλά όχι την πρόθεση».

Η κατάσταση στο δικαστήριο
Η συγκλονιστική υπόθεση φρίκης και προδοσίας των Πελικό εξελίσσεται στο δικαστήριο της Αβινιόν στη νότια Γαλλία. Η Ζιζέλ Πελικό, έπεσε θύμα ενός από τα πιο ακραία και βάναυσα εγκλήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, ενώ το άτομο που υποτίθεται ότι θα την προστάτευε, ο σύζυγός της, ήταν αυτός που την παρέδιδε στους δράστες. Καθώς η δίκη συνεχίζεται, οι συναισθηματικές αντιδράσεις του κοινού καθρεφτίζουν τον αποτροπιασμό και τη θλίψη που προκαλεί αυτή η σοκαριστική υπόθεση.

Όσοι κατηγορούμενοι βρίσκονται ελεύθεροι με εγγύηση, μεταξύ των οποίων ένας ξυλουργός, ένας οικοδόμος, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, ένας δημοτικός υπάλληλος, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας δημοσιογράφος, ήρθαν αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα καθώς έφταναν στο δικαστήριο.

Δεκατέσσερις από τους άνδρες που θα δικαστούν έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους σε αυτή την αποτρόπαια υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι «εξαπατήθηκαν ως μέρος ενός σχεδίου» από το ζευγάρι.

Δεκαοκτώ άνδρες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ, όπως κάθε φορά από την αρχή της υπόθεσης, η Πελικό έτυχε θερμής υποδοχής με χειροκροτήματα όταν μπήκε στο δικαστικό μέγαρο της Αβινιόν.

Ο Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών και συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, κατηγορείται ότι νάρκωνε την ανυποψίαστη σύζυγό του Ζιζέλ, επίσης 71 ετών, για σχεδόν δέκα χρόνια, επιτρέποντας σε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν και να την κακοποιήσουν. Οι βιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, στο γραφικό χωριό Μαζάν, που βρίσκεται 40 λεπτά μακριά στην επαρχία της Προβηγκίας, κοντά στο όρος Βεντού.

Ο Πελικό συνελήφθη τελικά τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν το προσωπικό ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ στην Καρπεντρά, λίγα λεπτά από το Μαζάν, τον εντόπισε να τραβά φωτογραφίες κάτω από τις φούστες τεσσάρων γυναικών.

Μια έρευνα στο σπίτι του αποκάλυψε χιλιάδες φωτογραφίες της συζύγου του, αποθηκευμένες σε έναν φάκελο στον υπολογιστή με την ένδειξη «Κακοποίηση».

Η κατάθεση του Ντελβίλ: «Όταν άγγιξα την κ. Πελικό ανέπνεε, αλλά δεν αντέδρασε, μου φάνηκε όντως περίεργο»
Ο Σιρίλ Ντελβίλ, 54 ετών και πατέρας δύο παιδιών, ήταν ο τρίτος από τους 50 άνδρες που κατέθεσε την Παρασκευή. Ο Ντελβίλ είπε στο δικαστήριο ότι είχε συναντήσει τον Πελικό τον Σεπτέμβριο του 2019, αφού τον κάλεσε στο σπίτι του έπειτα από ανταλλαγή μηνυμάτων. Επιβεβαίωσε ότι είχε στοματική και ευθεία επαφή με τη Ζιζέλ και είπε ότι όταν έφτασε στο δωμάτιό της, εκείνη ήταν «στο πλάι» και «δεν είδε το πρόσωπό της».

«Μου είπε (ο Πελικό) να συνεχίσω. Διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα και βιντεοσκοπήθηκε», είπε ο Ντελβίλ για την επαφή του με το θύμα.

«Όταν άγγιξα την κ. Πελικό ανέπνεε, αλλά δεν αντέδρασε, μου φάνηκε όντως περίεργο», είπε.

Συμφώνησε ότι «δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της» και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες δεν ανήκουν στους άνδρες, ελπίζω ότι οι μελλοντικές γενιές θα το μάθουν αυτό. Δεν είχα την άδεια της κ. Πελικό, εκείνος μου την έδωσε, αυτό είναι το πρόβλημα», είπε.

Ο Ντελβίλ εξήγησε ότι ο Πελικό είχε ζητήσει μια φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων και σε αντάλλαγμα του είχε στείλει μια φωτογραφία της συζύγου του περιτριγυρισμένη από πέντε άνδρες και λευκά δισκία. Καθώς κατέθετε, η κυρία Πελικό, τον κοίταζε, ακουμπώντας περιστασιακά το κεφάλι της στον τοίχο πίσω της, ενώ η κόρη της βρισκόταν δίπλα της.

Ο Ντελβίλ παραδέχτηκε ότι βίασε την Ζιζέλ και το όνομά του προέκυψε από συσκευές που ανέκτησε η αστυνομία από το σπίτι του Πελικό, το 2020, όταν συνελήφθη επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τις φούστες γυναικών σε τοπικό σούπερ μάρκετ.

Είπε επίσης στο δικαστήριο ότι επισκέφθηκε έναν σύμβουλο και ότι αυτό «βοήθησε να ηρεμήσει η καρδιά του», καθώς «ένιωθε μεγάλη θλίψη για την κυρία Πελικό».

Λύγισε καθώς μιλούσε στο δικαστήριο, λέγοντας : «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να το βγάλω αυτό από πάνω μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Βλέπω εφιάλτες».

Ο Ντελβίλ είπε ακόμη ότι ως αποτέλεσμα της εμπλοκής του στην υπόθεση, η σύζυγός του –την οποία γνώριζε επί 32 χρόνια– τον εγκατέλειψε. Είπε στο δικαστήριο ότι είχαν μια «κανονική σεξουαλική ζωή», αλλά στη συνέχεια βαρέθηκε και άρχισε να κοιτάζει πορνογραφικές ιστοσελίδες και μπήκε στο Coco.fr για να «συνομιλήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις