Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κόλαση» επί Γης η Μ. Ανατολή: Στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό – Εκατοντάδες νεκροί από τις επιδρομές στον νότιο Λίβανο

«Κόλαση» επί Γης η Μ. Ανατολή: Στοχευμέν...

Τουλάχιστον 274 άνθρωποι, εκ των οποίων 21 παιδιά και 31 γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα

Δραματικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επεκτείνει τα μαζικά αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων της Χεζμπολάχ, τόσο στον νότιο Λίβανο όσο και στα ανατολικά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε στοχευμένη επίθεση στη Βηρυτό χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τον στόχο. Νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι από το πρωί έχει πλήξει σχεδόν 800 στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα.

Οι νεκροί από τις επιδρομές του Ισρσαήλ στον νότιο Λίβανο μέσα σε μόλις λίγες ώρες έχουν ξεπεράσει τους 270, ανάμεσα τους και δεκάδες παιδιά, ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Παράλληλα, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει και τη Γάζα, όπου τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο. Η αγωνία της διεθνούς κοινότητας εντείνεται πλέον καθώς, ο φόβος γενίκευσης του πολέμου είναι πιο ορατός από ποτέ.

Στο πρώτο μήνυμά του μετά τη νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου διεμήνυσε ότι το Ισραήλ θα αλλάξει την ισορροπία ασφαλείας στο βορρά, όπως είχε υποσχεθεί στους πολίτες και ότι στόχος των επιχειρήσεων είναι να καταστραφούν χιλιάδες ρουκέτες και πύραυλοι που, όπως είπε, είναι στραμμένοι προς ισραηλινές πόλεις.

Ισραηλινός αξιωματούχος, μιλώντας στο AP, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η έμφαση είναι στις αεροπορικές επιδρομές και δεν υπάρχουν αυτή την ώρα σχέδια για χερσαία επιχείρηση. Πάντως, ο Νετανιάχου προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ότι έρχονται περίπλοκες μέρες και κάλεσε τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών.

Επίσης, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί το Ισραήλ ότι οι συνέπειες αυτών των παρανοϊκών πληγμάτων θα είναι επικίνδυνες. Ταυτοχρόνως όμως, ο νέος πρόεδρος της χώρας ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, φαίνεται να προσπαθεί να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση καθώς δήλωσε ότι το Ισραήλ επιχειρεί διεύρυνση της σύγκρουσης και ότι αντιθέτως, η Τεχεράνη γνωρίζει πολύ καλά ότι ένας νέος ευρύτερος πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει κανέναν. 

Τουλάχιστον 274 άνθρωποι, εκ των οποίων 21 παιδιά και 31 γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα (23/9) στις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου σε συνέντευξη Τύπου, σε νεότερο προσωρινό απολογισμό των θυμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς θηριώδους εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο, δήλωσε ένας Λιβανέζος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Επίσης 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις σήμερα. Σχεδόν 5.000 είναι οι τραυματίες «μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα», από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα είπε ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί στον νότο λόγω των ισραηλινών πληγμάτων.

Η Χεζμπολάχ λέει ότι έπληξε δύο ακόμη στρατιωτικούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες με στόχο δύο στρατιωτικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση στις εντατικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το λιβανέζικο κίνημα τόνισε ότι στόχευσε «βασικές αποθήκες» του ισραηλινού στρατού για τη βόρεια περιοχή του Ισραήλ, δυτικά της Τιβεριάδας, και έναν στρατώνα, «σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού».

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ήχησαν το απόγευμα στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καθώς η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες σε νοτιότερες τοποθεσίες από τις συνοριακές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σειρήνες ήχησαν επίσης σε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Σφοδρή έκρηξη συγκλόνισε το χωριό Μπουρζ Καλαβίγια στον νότιο Λίβανο. Πυκνός καπνός κάλυψε τον ουρανό σε πολλά σημεία του Λιβάνου μετά την πλέον αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στην χώρα εδώ και ένα χρόνο. Εκατοντάδες οι νεκροί και οι τραυματίες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, καθώς η σύρραξη Ισραήλ – Χεζμπολάχ λαμβάνει επικίνδυνη, ραγδαία κλιμάκωση. Ολόκληρες πολυκατοικίες έγιναν στόχος των αεροπορικών επιδρομών.

Τζετ βομβάρδισαν τουλάχιστον 300 στόχους από την Τύρο και την Σιδώνα στα νότια, έως βαθύτερα στην κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά, και τα περίχωρα του λιμανιού της Βύβλου βόρεια της Βηρυτού. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται πως την μεγαλύτερη ζημιά έκαναν οι εκρήξεις από τον οπλισμό της οργάνωσης που βρίσκονταν εντός των κτιρίων.

Και ξεκαθάρισε πως οι επιθέσεις θα ενταθούν καθώς με εντολή Νετανιάχου πλέον δίνεται περισσότερο βάρος προς το μέτωπο του βορρά.

Και ενώ η φιλοϊρανική οργάνωση απαντά με ρουκέτες κατά στρατιωτικών στόχων στο βόρειο Ισραήλ, ανήσυχοι γονείς μαζεύουν τα παιδιά τους από τα σχολεία που κλείνουν μετά τα 80.000 και πλέον προειδοποιητικά μηνύματα του Ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους.

Κόσμος συρρέει μαζικά προς την Λιβανέζικη πρωτεύουσα και προς άλλα σημεία του βορρά. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών τα σχολεία μετατρέπονται σε προσωρινά καταφύγια για τους εκτοπισμένους. Η Χαμάς μιλά για βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ, ενώ νωρίτερα η Χεζμπολάχ είχε διαμηνύσει πως είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια.

Την ίδια στιγμή στην Γάζα δεκάδες έχασαν την ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε διάφορα σημεία του θύλακα. Αεροπορική επιδρομή έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό στη Τζαμπαλίγια και την Ντέιρ αλ μπάλα και την Χαν Γιούνις και σε ένα σχολείο με δεκάδες εκτοπισμένους στην Νουσεϊράτ. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό στόχος στην Νουσεϊράτ ήταν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις