Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για μπουκιές αυγών με ψητή κόκκινη πιπεριά και σπανάκι

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με λαχανικά συνοδευόμενα από μια ελαφριά κρέμα αυγού

Αυτή η συνταγή για αυγά με ψητή κόκκινη πιπεριά και σπανάκι είναι εμπνευσμένη από ένα δημοφιλές πρόγευμα των Starbucks.

Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με λαχανικά συνοδευόμενα από μια ελαφριά κρέμα αυγού.

Μόλις εξοικειωθείτε με την παρασκευή τους, δοκιμάστε να αλλάξετε τα λαχανικά και το τυρί. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά ή ακόμα και λίγες σταγόνες καυτερής σάλτσας για να τους δώσετε μια πικάντικη γεύση.

Υλικά

8 μεγάλα αυγά
⅓ φλιτζάνι γάλα πλήρες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 φλιτζάνι συσκευασμένο baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
⅔ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Αλείψτε ένα ταψί για 12 μάφιν με σπρέι μαγειρέματος.
  • Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά και να αφρίσουν. Προσθέστε το τυρί, το σπανάκι και την
  • ψημένη κόκκινη πιπεριά μέχρι να αναμειχθούν.
  • Διαχωρίστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στις προετοιμασμένες φόρμες για μάφιν (περίπου ⅓ φλιτζάνι το καθένα).
  • Ψήστε μέχρι να φουσκώσουν, να σφίξουν και να ροδίσουν ελαφρώς, για 16 έως 18 λεπτά. (Τα αυγά θα ξεφουσκώσουν όταν τα βγάλετε από τον φούρνο).
  • Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
     
     ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life