Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταστήματα εστίασης μιας βάρδιας στην Πάτρα- Ανοίγουν μόνο τα απογεύματα, λόγω εξόδων

Καταστήματα εστίασης μιας βάρδιας στην Π...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Γιατί οι επιχειρηματίες οδηγούνται σε αυτό το σύστημα λειτουργίας

Τα υπέρογκα έξοδα που καλούνται να καλύψουν οι επιχειρήσεις της εστίασης και ειδικά του καφέ, στην Πάτρα, οδηγούν αρκετούς από τους επιχειρηματίες, να κρατήσουν –καθώς μπαίνει ο χειμώνας- κλειστά τα καταστήματά τους τα πρωινά και να ανοίγουν μόνο τα απογεύματα.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο thebest.gr ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος: «Υπάρχει αυτή η τάση στην Πάτρα, δεν ξέρουμε πόσοι θα είναι αυτοί αλλά ήδη έχουμε ακούσει ότι αρκετοί συνάδελφοι θα εφαρμόσουν αυτό το σύστημα».

Αναφορικά με το εξοδολόγιο ενός καταστήματος εστίασης και την ακρίβεια που οδηγεί τους επιχειρηματίες σε μια τέτοια απόφαση, επεσήμανε: «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει δουλειά. Όταν χρειάζεται να κάνεις 500 ευρώ τζίρο σε μια βάρδια για να είμαστε στα ίσα με τα έξοδα μας, οι συνάδελφοί αποφασίζουν να κρατήσουν την κερδοφόρα βάρδια. Άρα, η ακρίβεια, η υπέρμετρη φορολογία, το ενοίκιο, η αύξηση στην τιμή του ρεύματος, η μισθοδοσία οδηγούν σε αυτή την απόφαση και όλα αυτά χωρίς να τολμούμε να αυξήσουμε την τιμή του καφέ όσο χρειάζεται για να είναι κερδοφόρος, γιατί μετά δεν θα έχουμε πελατεία. Έτσι, πάμε στη λύση, να κλείσει η μια βάρδια, αυτή με τον λιγότερο κόσμο. Κάποιοι λένε, ότι «σιγά, 50 λεπτά τους στοιχίζει ο καφές», δεν είναι έτσι όμως.  Δεν είναι μόνο η πρώτη ύλη, είναι και όλα τα άλλα και αυτά είναι που καθορίζουν την τελική τιμή του καφέ».

Κατά την περίοδο του καλοκαιριού, ο καφές στα παραλιακά καταστήματα έφτασε μέχρι και 4.50 ευρώ-5 ευρώ και ο λόγος όπως εξηγεί ο κ. Ματθαιόπουλος ήταν γιατί έχουν περισσότερα έξοδα και μικρότερη διάρκεια λειτουργίας. «οι τιμές ενοικίασης του αιγιαλού με τον καινούργιο νόμο ήταν τεράστιες και αναπόφευκτα ο καφές στα beach bar έφτασε ακόμα και τα 5 ευρώ. Πιστεύω, ότι του χρόνου θα ανέβει κι άλλο, γιατί όταν διαπιστώνεις ότι όσο και αν ανεβάσεις την τιμή, δεν φτάνει να καλύψεις τα έξοδα σου, ή εγκαταλείπεις την επιχείρησή σου ή προχωράς σε περαιτέρω αυξήσεις. Φέτος, τα καταστήματα στις παραλίες έκλεισαν νωρίς γιατί με τις πρώτες βροχές ο κόσμος μαζεύτηκε μέσα στην πόλη.  Άν και συνέβη αυτό, το περίεργο είναι ότι ακόμα στα μαγαζιά του κέντρου, δεν βλέπουμε κόσμο, δεν έχουν δουλειά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις