Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γερουλάνος: Άκομψη η πρόταση Διαμαντοπούλου - Οι αντιπαραθέσεις είναι πολιτικές και όχι προσωπικές

Γερουλάνος: Άκομψη η πρόταση Διαμαντοπού...

Τι ανέφερε

Για το ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα του για το κόμμα αλλά και το ενδεχόμενο συγκρότησης μίας ευρείας δημοκρατικής παράταξης με κορμό το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θεωρώ ότι ένα ντιμπέιτ το οποίο θα μείνει στα πολιτικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα νομίζω ότι μόνο καλό θα κάνει. Είναι μία παράδοση της δημοκρατίας η οποία πραγματικά δίνει κάποια στοιχεία. Δεν λέω ότι δίνει τα πάντα. Είναι σπάνιες οι φορές που ένα ντιμπέιτ κρίνει το αποτέλεσμα αλλά είναι πολύ συχνά η περίπτωση ότι σε ένα ντιμπέιτ συγκρίνεις πολύ πιο άμεσα τους υποψήφιους για την αντιμετώπιση διάφορων θεμάτων», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

 Σε ερώτηση αν ανησυχεί ότι στην διάρκεια του ντιμπέιτ θα υπάρξουν προσωπικοί διαξιφισμοί μεταξύ των υποψηφίων απάντησε: «Όχι δεν ανησυχώ για κάτι τέτοιο. Το ΠΑΣΟΚ έχει διατηρήσει μία σοβαρότητα σε όλη αυτή την διαδικασία μέχρι σήμερα. Όλοι οι υποψήφιοι την έχουν υπηρετήσει. Μέχρι τώρα οι αντιπαραθέσεις είναι πολιτικές και όχι προσωπικές».

 Για το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές οι ηττημένοι να βρεθούν απέναντι στον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε: «Όχι δεν φαντάζομαι κάτι τέτοιο. Η διαδικασία όπως έχει εξελιχθεί μου δίνει την διασφάλιση ότι δεν θα έχουμε τέτοιου είδους κόντρες που είχαμε στο παρελθόν. Τώρα αν κάποιοι απογοητευτούν και φύγουν, δεν μπορώ να σας μιλήσω για άλλους. Εγώ έχω μείνει πάντα στο ΠΑΣΟΚ είτε συμφωνούσα είτε όχι και έχω στηρίξει το κόμμα μου μέσα από τις διαδικασίες και αυτό θα συνεχίσω να κάνω σε κάθε περίπτωση».

Αναφορικά με την θέση του ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμο να είναι στην Βουλή και να μην είναι εξωκοινοβουλευτικός, ο Παύλος Γερουλάνος εξήγησε ότι «η εμπειρία μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ που εκλέξαμε έναν πρόεδρο που δεν ήταν βουλευτής, τα πρώτα κέρδη από την δυναμική που είχε δημιουργηθεί από την εκλογή του νέου αρχηγού εξατμίστηκαν πολύ γρήγορα και εξαφανίστηκαν. Και ένας λόγος σημαντικός είναι διότι θέλεις να βλέπεις τον αρχηγό σου να δίνει τις μάχες εκεί που δίνονται οι μάχες. Αν είναι στην κοινωνία στην κοινωνία αλλά αν είναι στην Βουλή πρέπει να τις δίνει στην Βουλή».

Παράλληλα για την πρόταση της Άννας Διαμαντοπούλου να είναι εκείνος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που εκλεγεί αυτή πρόεδρος του κόμματος, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι «πιστεύω ότι η κυρία Διαμαντοπούλου στριμώχτηκε και της ξέφυγε αυτό γιατί είναι μάλλον κάτι άκομψο και δεν της ταιριάζει. Δεν ταιριάζει ούτε σε ό,τι αφορά εμένα αλλά κυρίως τους συνυποψηφίους μου. Γιατί αυτή την ώρα δίνουμε μία μάχη ο καθένας θέλει να δείξει ότι τι είναι αυτό το οποίο φέρνει στο τραπέζι και τέτοιου είδους προτάσεις θεωρώ ότι είναι άκαιρες και δεν έχουν χώρο εδώ πέρα».

 Στο ερώτημα γιατί να τον επιλέξουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία ο Παύλος Γερουλάνος είπε ότι «τρία πράγματα. Καταρχήν ένα σχέδιο, ένα σχέδιο που δεν γράφτηκε το καλοκαίρι. Έχει γραφτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το πιστεύω βαθιά. Το έχω επικαιροποιήσει ξανά και ξανά. Αφορά το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο στην χώρα για να τον μοιράσουμε δίκαια και να αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία. Δεύτερον εμπειρία. Έχω εμπειρία και από τον δημόσιο χώρο αλλά και από τον ιδιωτικό και αυτό μου δίνει ένα πρίσμα που είναι λίγο διαφορετικό. Γιατί αν δεν ξέρεις πώς λειτουργεί και η αγορά οι αποφάσεις που θα πάρεις θα λειτουργήσουν αρνητικά και απέναντι στην κοινωνία και απέναντι στην οικονομία. Και τέλος διασφαλίζω την ενότητα διότι αυτό έχω κάνει σε όλη μου την ζωή. Έχω μείνει στα δύσκολα. Έχω παλέψει για το ΠΑΣΟΚ σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για τα σύμβολα του, κατέβηκα για δήμαρχος και έχω αποδείξει ότι δίνω τις μάχες όπου αυτές υπάρχουν».

Σε άλλη ερώτηση για τα σενάρια της συγκρότησης μίας ευρείας δημοκρατικής παράταξης που θα προκύψει από την πολιτική ενοποίηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε: «Πιστεύω ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας. Χρειάζεται το σχέδιο να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα να το επικοινωνήσουμε σε κάθε νοικοκυριό. Να επανασυνδεθούμε με την κοινωνία μέσα από αυτούς που λέω Πασόκοι που πάνε καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ, οι αιρετοί δηλαδή σε διάφορους τομείς που εκπροσωπούν την κοινωνία. Και όλα αυτά μαζί μπορούν να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Μαζί και μία ηγετική ομάδα η οποία εμπνέει εμπιστοσύνη στην κοινωνία ότι όλα αυτά που λέμε τα κάνουμε και πράξη. Ας κάνουμε πρώτα αυτή την δουλειά και εγώ έτσι κι αλλιώς έχω δεσμευθεί ότι θα κάνω ένα κάλεσμα σε αυτό το ΠΑΣΟΚ, προς όλες αυτές τις προοδευτικές δυνάμεις από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κυρίου Μητσοτάκη. Και πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα».

Τέλος για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «οι προτεραιότητες που θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία βάζει στο τραπέζι είναι πρώτον η καταπολέμηση των τεραστίων ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από την υπερσυγκέντρωση εξουσίας. Και μιλάω για ανισότητα σε πλούτο, εισόδημα και σε πρόσβαση στην εξουσία. Η ερήμωση της περιφέρειας η οποία είχε επέλθει αυτά τα χρόνια και η αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν μοιάζει να είναι προτεραιότητες του κυρίου Μητσοτάκη. Πάνω σε ποια βάση λοιπόν να συνεργαστεί κανείς με μία κυβέρνηση που θέτει σαν προτεραιότητες τις εντελώς αντίθετες με τις δικές σου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις