Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ»: Διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΤΡΕΞΙΜΟ και ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ»

ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ»: Διοργανώνει ενημερωτ...

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στις 17:15, στην Αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα

Σπουδαία κίνηση από τον «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ» ο οποίος διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», συνεχίζοντας τον κύκλο ενημέρωσης γύρω από το τρέξιμο και τις μεγάλες αποστάσεις, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΤΡΕΞΙΜΟ και ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στις 17:15, στην Αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου (στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου) στην Πάτρα.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί σε θεματικές ενότητες - κύκλους, με θέματα γύρω από τη διατροφή, την ψυχολογία και την υγεία στην άθληση και το πως οι παράγοντες ΥΓΕΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ παίζουν πρωταρχικό ρόλο σε όσους προετοιμάζονται για ένα μαραθώνιο, και ιδιαίτερα για τον επερχόμενο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι ομιλητές στην Ημερίδα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, ο καθένας στον τομέα του, αλλά και Μαραθωνοδρόμοι, σε κορυφαίο αλλά και ερασιτεχνικό επίπεδο, που συνδυάζουν με επιτυχία την επιστημονική τους κατάρτιση με την δρομική τους εμπειρία.

Η Χαρά Σκουλαρίκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή και εξειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, θα αναφερθεί στο ρόλο της διατροφής στη συστηματική άθληση και στη διάρκεια της προετοιμασίας για το μαραθώνιο.

Η Ματίνα Νούλα, Κλινική – Αθλητική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, θα μιλήσει για την ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή και του Μαραθωνοδρόμου.

Ο Ανδρέας Μαζαράκης, Καρδιολόγος, τέως  Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», θα αναφερθεί στη σημασία του ιατρικού ελέγχου - προληπτικού αλλά και περιοδικού - στην άθληση και ιδιαίτερα στο μαραθώνιο.

Ο Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Χειρουργός Ορθοπεδικός, με εξειδίκευση στην Αρθροσκόπηση και στις Αθλητικές Κακώσεις θα εστιάσει την ομιλία του στην αποτροπή των δρομικών τραυματισμών, ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις.

Ο Θωμάς Ρεπαντής, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Επιμελητής στο Γ. Ν. Πατρών θα αναφέρει τους συχνότερους τραυματισμούς στο τρέξιμο γενικά και
στον τρόπο αντιμετώπισης. 

Ο Νίκος Αργυρόπουλος, Βαλκανιονίκης του Μαραθωνίου Δρόμου και Πανελληνιονίκης στις μεγάλες αποστάσεις, θα αφηγηθεί τις εμπειρίες που προσφέρει η ενασχόληση με το μαραθώνιο.

Ο κύκλος των ομιλιών θα ολοκληρωθεί με τους Νίκο Αργυρόπουλο και Ματίνα Νούλα, οι οποίοι θα αναφερθούν στη διαχείριση της δυσκολίας της Κλασσικής διαδρομής, με βάση την εμπειρία των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων. 

Στο τέλος κάθε κύκλου θα υπάρχει χρόνος για υποβολή ερωτήσεων. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει μπουφές με καφέ, αναψυκτικά, βουτήματα κτλ.

Το Δ.Σ. του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους δρομείς να παρακολουθήσουν την ημερίδα και να ενημερωθούν για βασικούς παράγοντες που θα κάνουν την δρομική τους εμπειρία ακόμα καλύτερη και ευχάριστη και γιατί όχι να κάνουν και το επόμενο βήμα τρέχοντας έναν Μαραθώνιο και να νιώσουν την εμπειρία ζωής που προσφέρει.

Γιατί όπως είπε και ο κορυφαίος Τσέχος Μαραθωνοδρόμος Εμίλ Ζάτοπεκ «Αν θες να τρέξεις, τρέξε ένα μίλι. Αν θες να νιώσεις μια εμπειρία ζωής, τρέξε ένα Μαραθώνιο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports