Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή της Formula του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε διεθνή διαγωνισμό

Με θετικό πρόσημο η συμμετοχή της Formul...

Δείτε αναλυτικά

Η Pelops Racing Team είναι η ομάδα formula του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα, και αποτελείται από φοιτητές των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Η ιστορία της ομάδας ξεκινά το 2008 με την ονομασία Formula Project One (FPone). Έκτοτε, η ομάδα είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό Formula Student στην Ιταλία και είχε κατασκευάσει το πρώτο της μονοθέσιο. Ωστόσο, λόγω της πανεπιστημιοποίησης και της πανδημίας, η ομάδα σταμάτησε να υφίσταται το 2021. Επανιδρύθηκε το 2022 με την ονομασία Pelops Racing Team και πλέον αποτελείται από 15 μέλη, θέτοντας υψηλότερους στόχους. 

Έχει την πλήρη υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και τη χορηγία από 47 συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες παρέχουν σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξη της. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς της συνεργάτες είναι η Yamaha ( η οποία παρέχει τον κινητήρα του μονοθέσιου και τεχνογνωσία στο κατασκευαστικό κομμάτι και στο κομμάτι του κινητήρα γενικότερα) και την HP( που παρέχει την υπολογιστική δύναμη της ομάδας).

Το 2024, η Pelops Racing Team συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό Formula Students Italy, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Riccardo di Paletti στο Varano de’ Melegari. Η αποστολή των 15 φοιτητών από την Πάτρα εκπλήρωσε τον αρχικό της στόχο να φτάσει στον διαγωνισμό για πρώτη φορά και να αναδείξει ένα μονοθέσιο κατασκευασμένο σε μόλις έναν χρόνο, γεγονός το οποίο αποτελεί ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην Ελλάδα. 

Η ομάδα συμμετείχε στα στατικά events, κατακτώντας την 6η θέση στο business plan, τη 13η θέση στο design event, ενώ πέρασε επιτυχώς και από τους τεχνικούς ελέγχους του μονοθεσίου. Συνολικά, η ομάδα κατέλαβε τη 15η θέση στον διαγωνισμό. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την προσπάθεια των φοιτητών να κατασκευάσουν το πρώτο τους μονοθέσιο και παρείχαν πολύτιμες συμβουλές και διορθώσεις για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας του μονοθεσίου στις επόμενες διοργανώσεις. 

Το μονοθέσιο του 2024 διέθετε κινητήρα Yamaha Fazer 600cc, 98 ίππων και ζύγιζε 340 κιλά με τον οδηγό και 270 κιλά χωρίς τον οδηγό. Είχε χαλύβδινο σασί και κάλυμμα από ανθρακόνημα.

Στο μέλλον, η Pelops Racing Team στοχεύει να κατασκευάσει ένα πιο ανταγωνιστικό και καινοτόμο μονοθέσιο, ενσωματώνοντας το πρώτο της πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, μειώνοντας το βάρος και βελτιώνοντας την ποιότητα κατασκευής εστιάζοντας στην ακρίβεια  κάθε κατασεκυής. 

Τέλος, η ομάδα σχεδιάζει την επόμενη ημέρα με έμφαση στην έρευνα και την κατασκευή ενός αυτόνομου οχήματος, καθώς και στην πλαισίωση της ομάδας με νέα μέλη έπειτα από αυστηρό recruitment, το οποίο θα διαρκέσει έναν μήνα και στόχο έχει μέσα από απαιτητικά τεστ, να αναδείξει τα κατάλληλα μέλη για την ένταξη τους στην ομάδα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις