Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος: Ο Χαρ. Πιτσώλης επιστρέφει στην Πάτρα

Θρίαμβος στον ΑΜΑ

Θρίαμβος στον ΑΜΑ

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ο νεαρός φοιτητής που έγινε πανελληνιονίκης

Στους ρυθμούς του 3ου νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας κινείται ο στίβος και ειδικότερα οι μεγάλες αποστάσεις.

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει! Ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος 2024 θα διεξαχθεί με την σφραγίδα του Κούρου, στις 12 Οκτωβρίου, και το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

Ενας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλσσός).

Στα 31 του χρόνια προετοιμάζεται εντατικά για τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας, εκεί όπου στις 13 Νοεμβρίου του 2022 έκοψε πρώτος το νήμα μέσα στο Καλλιμάρμαρο σε χρόνο 2:23:44, μία στιγμή δικαίωσης για τον ιδρώτα που έχει ρίξει μέσα στα στάδια τα τελευταία χρόνια.

Στην Πάτρα θα βρεθεί στο πλαίσιο της προπονητικής προετοιμασίας του, αλλά δεν θα αδιαφορήσει για μια καλή επίδοση και τη νίκη, έχοντας ατομικό ρεκόρ 1.07.49.

Ο Μπάμπης, όπως τον φωνάζουν οι δικοί του άνθρωποι, ήταν και πριν τη νίκη του στη διοργάνωση του 2022 ένα γνώριμο πρόσωπο στην οικογένεια του στίβου, με συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και με συνεπή παρουσία στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις εντός σταδίου στις εγχώριες διοργανώσεις. Το 2018 αποφάσισε να κάνει στροφή προς τα 42.195 μ και μάλιστα ξεκίνησε απευθείας στα… δύσκολα, με ντεμπούτο στην απαιτητική διαδρομή από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα. Τέσσερα χρόνια μετά η ιστορία έδειξε ότι η απόφασή του να στραφεί στη μεγάλη απόσταση αποδείχθηκε ολόσωστη.

Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής του Γιώργου Ζώρζου και πατέρας ενός γλυκύτατου μπόμπιρα, επιστρέφει στον τόπο που ανδρώθηκε αθλητικά.

Hρθε στην Πάτρα πρωτοετής φοιτητής (Δ/κση Επιχειρήσεων) και μετά από πέντε χρόνια έφυγε φτασμένος αθλητής, πανελληνιονίκης και με διεθνείς συμμετοχές. Περίοδος που προπονούνταν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Στάδιο με τον Γιάννη Δαγκόγλου ο οποίος τον βοήθησε, αλλάζοντάς του τον τρόπο τρεξίματος.

Μιλώντας για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας 2024 «Φάνης Τσιμιγκάτος», είπε:

«Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να τρέχεις βράδυ, και μάλιστα σε μια επίπεδη όσο και γρήγορη διαδρομή στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης, δίπλα στην θάλασσα. Προσκαλώ όλους όσοι αγαπούν το τρέξιμο, να πάρουν μέρος, οι υπόλοιποι να έρθουν στην παραλία να απολαύσουν έναν αγώνα με μεγάλο συναγωνισμό»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports