Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Π. Πολάκης: Πάει στον Άρειο Πάγο την κόντρα με τη Λινού

Π. Πολάκης: Πάει στον Άρειο Πάγο την κόν...

Το χρονικό της σύγκρουσης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και κατά δήλωσή του υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Παύλος Πολάκης, ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τετάρτης θα μεταβεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του, θα καταθέσει μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα «ΠΡΟΛΗΨΙΣ», οι οποίες «ενδέχεται να έχουν προκαλέσει στο Δημόσιο ζημιά άνω των 5.000.000 ευρώ».

Το Ινστιτούτο PROLEPSIS σχετίζεται με την Αθηνά Λινού, η οποία έχει πλέον διαγραφεί από το κόμμα και η «κόντρα» μεταξύ τους χρονολογείται από τότε που ο κ. Πολάκης επιτέθηκε φραστικά σε συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αργότερα επέστρεψε. 

Επίσης, ζητά αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Αθηνών για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ανάρτηση Πολάκη
Στην ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρει ανακοίνωση του γραφείο του που αναφέρει τα εξής:

 «Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρόκειται να επισκεφτεί αύριο στις 10.00 το πρωί, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π. Πολάκης, προκειμένου να καταθέσει:

1. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα “ΠΡΟΛΗΨΙΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής”. Η εταιρεία που φέρει διακριτικό τίτλο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS” και με την οποία σχετίζεται άμεσα η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Αθηνά Λινού, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Π. Πολάκης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των 5.000.000 ευρώ και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής.

2. Αίτηση κατά και προς αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Αθηνών, με κατηγορούμενους τους Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κ.λπ. η οποία ήρθε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ως αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ΕΟΔΥ, ο οποίος όφειλε να παραστεί προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία και να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον».

Και καταλήγει με μια δική του σημείωση

(ΥΓ.: Εγώ παιχνίδια ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ και Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΤΟ ΚΑΝΩ… Λεπτομέρειες αύριο…)

Το χρονικό της σύγκρουσης με τη Λινού
Η κόντρα των δύο ξεκίνησε με αφορμή τη φραστική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε, η συμπεριφορά του βουλευτή Χανιών είχε προκαλέσει την αντίδραση της Αθηνάς Λινού στη Βουλή. 

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας», είχε πει η κ. Λινού, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είχε προσθέσει.

Εκτοτε, ακολούθησε σειρά αναρτήσεων του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τη διαφάνεια της λειτουργίας του Ινστιτούτου Prolepsis της κ. Λινού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, είχε αναφέρει σε ανάρτησή της πως παρέδωσε στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν», γιατί «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος».

«Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα», απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης μετά τη δημοσιοποίηση του εξώδικου της κ. Λινού. 

Στο τέλος Αυγούστου, η Αθηνά Λινού διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι οι εξηγήσεις της δεν ήταν επαρκείς.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις