Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν θέλουμε χερσαία εισβολή», λέει το Ισραήλ την ώρα που οι νεκροί στον Λίβανο ξεπέρασαν τους 560

«Δεν θέλουμε χερσαία εισβολή», λέει το Ι...

Όλα όσα είπε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, δήλωσε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε ιδέες για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στον Λίβανο.

«Την ώρα που μιλάμε υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις που προσπαθούν να βρουν ιδέες και είμαστε ανοιχτόμυαλοι για αυτό», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters. Δεν επιθυμούμε να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε χερσαία εισβολή οπουδήποτε... Προτιμούμε μια διπλωματική λύση», είπε.

Το Ισραήλ προσπαθεί η τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη, δήλωσε ο ισραηλινός επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι. Πρόσθεσε όμως όταν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους πριν από λίγες στιγμές ότι το Ισραήλ είναι επίσης προετοιμασμένο ότι η επιχείρηση μπορεί να χρειαστεί χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Χαγκάρι είπε επίσης ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες στο Ισραήλ την Τρίτη. Σήμερα, περίπου 300 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ... τραυματίζοντας έξι πολίτες και στρατιώτες, οι περισσότεροι από αυτούς ελαφρά», είπε.

Περισσότεροι από 560 άνθρωποι στο Λίβανο, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε όλο τον Λίβανο και μερικοί στεγάζονται σε κέντρα προσωρινών εκτοπισμένων - συμπεριλαμβανομένων σχολείων που έχουν κλείσει εν μέσω της σύγκρουσης.

Οι άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν επίσης εγκαταλείψει τα σπίτια τους, με κάποιους να κατευθύνονται σε καταφύγια βομβών καθώς ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής - με τον πρωθυπουργό τους Μπέντζαμιν Νετανιάχου να λέει νωρίτερα ότι τα χτυπήματα κατά της Χεζμπολάχ δεν θα σταματήσουν.

Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι ένας «πολεμικός πόλεμος» δεν είναι προς «το συμφέρον κανενός» - πρόσθεσε ότι μια διπλωματική λύση είναι ακόμα δυνατή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις