Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα περιστατικά βίας ανηλίκων: Επιτέθηκαν σε 12χρονο με φαλτσέτα σε σχολείο- Ραντεβού για ξύλο

Νέα περιστατικά βίας ανηλίκων: Επιτέθηκα...

Αδιανόητα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της χώρας

Νέα άγρια σκηνικά  με bullying και ξυλοδαρμούς ανηλίκων στην Ερμιόνη και τη Μεταμόρφωση ήρθαν να προστεθούν στα όσα αδιανόητα συμβαίνουν καθημερινά με μαθητές.

Στην περίπτωση της Ερμιόνης το θύμα όχι ενός απλού bullying ήταν ανήλικος μαθητής ηλικίας μόλις 12 ετών.

 Το περιστατικό σημειώθηκε χθες (24/09/24) στις 11 το πρωί μέσα στο προαύλιο του σχολείου και οι δύο δράστες μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι επιτέθηκαν με φαλτσέτα στο παιδί, του ξύρισαν το μουστάκι και του άρπαξαν 2 ευρώ.

Στην Ερμιόνη το σκηνικό μοιάζει αδιανόητο. Στο διάλειμμα οι δύο μαθητές ηλικίας 17 ετών, πλησίασαν το μαθητή της Α’ Γυμνασίου και χωρίς κανένα λόγο άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Στη συνέχεια ο ένας από τους δύο έβγαλε μια φαλτσέτα την κόλλησε στο πρόσωπο του 12χρονου και στη συνέχεια του ξύρισε το μουστάκι. Του άρπαξαν από την τσέπη τα 2 ευρώ που είχε και σαν να μην συνέβαινε τίποτα πήγαν στην αίθουσα για να συνεχίσουν το μάθημά τους.

Ο μικρός τα είπε όλα στη μητέρα του με αποτέλεσμα οι δύο δράστες και οι γονείς τους να συλληφθούν.

Στο δεύτερο συμβάν στη Μεταμόρφωση το θύμα ηλικίας 16 ετών έκλεισε ραντεβού με συνομήλικό του για να λύσουν τις διαφορές τους και τότε ο δράστης του επιτέθηκε άγρια με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 8 το βράδυ στις (22/09/24), στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Λ. Τατοΐου, στη Μεταμόρφωση, ο κατηγορούμενος, έπειτα από προκαθορισμένο ραντεβού με τον μαθητή, προκειμένου να λύσουν διαφορές που είχαν μεταξύ τους, του επιτέθηκε με γροθιές στο κεφάλι και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.

Το παιδί μεταφέρθηκε συνοδεία του πατέρα του στο νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» για τη λήψη πρώτων βοηθειών. Από το Τ.Α. Μεταμόρφωσης, έλαβαν καταθέσεις από τον πατέρα του θύματος και από τον φίλο του, ο οποίος ήταν παρών.

Αστυνομικοί του Τ.Α. Μεταμόρφωσης, μετέβησαν στο ΕΠΑΛ όπου είναι μαθητής ο δράστης, τον βρήκαν στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (23/09/2024), τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται να συλληφθούν οι γονείς του για παράβαση του άρθρου 360 Π.Κ. «Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».

Σοκαρισμένη παραμένει η γειτονιά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης από τον βίαιο ξυλοδαρμό ενός 16χρονου και της 14χρονης κοπέλας του από έξι εφήβους το βράδυ της Κυριακής (22.9.2024). 

Η γυναίκα που άκουσε το βίαιο περιστατικό και έσωσε τον άτυχο 16χρονο από τον ξυλοδαρμό μίλησε για όσα έγιναν έξω από την πόρτα της στη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος φαίνεται άγρια χτυπημένος, ενώ το αίμα τρέχει ποτάμι από το κεφάλι του. Σημειώνεται πως οι 6 έφηβοι τον χτύπησαν με σιδερένιο λοστό, ενώ χτύπησαν με τα χέρια τη 14χρονη φίλη του.

Η γυναίκα που στην ουσία τον έσωσε και τον περιέθαλψε μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ λέγοντας πως αρχικά άκουσε τα παιδιά να μιλούν έντονα και τους ρώτησε αν συμβαίνει κάτι, με τα παιδιά να απαντούν πως απλώς συζητούν.

Ωστόσο, στη συνέχεια άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στο παντζούρι της, και βγήκε να δει τι έγινε, ουσιαστικά σταματώντας το μένος των εφήβων: «Άκουσα φωνές και η κοπέλα φώναζε βοήθεια. Βγήκα να δω τι έγινε και είδα το παιδί μέσα στα αίματα. Τι έγινε; τον ρώτησα. “Πονάω” μου είπε και τον έβαλα μέσα τον έπλυνα…».

Το 14χρονο κορίτσι το περιέθαλψε η μητέρα του, που μόλις άκουσε τις φωνές κατέβηκε να δει τι είχε συμβεί και βρέθηκε μπροστά σε ένα τρομακτικό σκηνικό. 

Υπενθυμίζεται πως το κορίτσι, όπως υποστήριξε ο πατέρας του 16χρονου, λάμβανε συχνά απειλητικά τηλεφωνήματα για καιρό, ενώ όλα δείχνουν πως οι 6 του έστησαν ενέδρα για να τον δείρουν.

Ελεύθεροι οι 6 δράστες 
Οι 6 ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, θα διερευνηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Παράλληλα, θα προσκομιστούν τα ιατρικά έγγραφα από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς, στα οποία μεταφέρθηκε ο 16χρονος και η 14χρονη, προκειμένου με βάση τα ευρήματα να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Η αστυνομία ερευνά αν στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν περισσότερα άτομα.

 πηγη newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις