Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Paris Fashion Week: Εναρξη με αθλητικό Dior, ανδρόγυνο Saint Laurent και παρέλαση διασημοτήτων

Paris Fashion Week: Εναρξη με αθλητικό D...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Υπέροχη η Μπέλα Χαντίντ, μνημόνευσε στο catwalk το ντύσιμο που λάτρευε ο αξεπέραστος Yves

Αυλαία για τα shows της luxury ένδυσης στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Τα labels της πρώτης μέρας ήταν οι ιστορικοί και παντοδύναμοι οίκοι Dior και Saint Laurent πoυ επηρεάζουν δυναμικά το διεθνές street style. Kατά την άποψή μας, ο δεύτερος υπερίσχυσε σε εντυπώσεις. Τι θα γίνει, μετά από τόση πίεση κάθε ενδυματολογική σαιζόν, θα το φορέσουμε τελικά το κοστούμι με τη γραβάτα!

Συγκεκριμένα, στη Rue de Bellechasse δέσποσε η λατρεία για το power dressing. Ιέρεια του συγκεκριμένου style η καλιφορνέζα καλλονή Μπέλα Χαντίντ, η οποία επέστρεψε μετά από καιρό στο catwalk, «a la garconne». Τη θαυμάσαμε με σταυρωτό, μαύρο σακάκι, φαρδύ ασορτί παντελόνι, λευκό πουκάμισο, γραβάτα και τα γυαλιά που αγαπούσε να φοράει ο ίδιος ο Yves Saint Laurent. Αντίστοιχα looks και σε άλλους τόνους ξαναπαρουσιάστηκαν στη συνέχεια. Η ανδρόγυνη εικόνα περιλάμβανε επίσης τζάκετ με φαρδιές πλάτες, καμπαρντίνες και ριγέ πουκάμισα.

Σε αντιπαράθεση, εμφανίστηκαν βραδινά, έθνικ σύνολα εμπνευσμένα από το εξωτικό καταφύγιο του ιδρυτή couturier, το χρωματιστό Μαρακές. Tα μοντέλα περπάτησαν σε σφαιρική πασαρέλα με χρυσό οβάλ αίθριο από πάνω. Θυμίζουμε πως ο Yves Saint Laurent καθιέρωσε με επαναστατικό πνεύμα τα κοστούμια στις γυναίκες, στα seventies λίγο μετά την τεράστια επιτυχία με τα σμόκιν. Εφτιαξε μια all day στολή που μεσουράνησε στα eighties. Ο νυν creative director Anthony Vaccarello δεν ξεστρατίζει ποτέ από τις ιδέες του Υves και το θηλυκό αρχέτυπο που δημιούργησε, μεταφέροντάς τα στο σήμερα.  

Από τους καλεσμένους, ξεσήκωσε τα φλας η ambassador Ζόε Κράβιτζ με mini dress από δαντέλα που αποκάλυπτε το στήθος της. Εκεί ήταν όμως και οι Κέιτ Μος, Λένι Κράβιτζ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζαστίν Θερού, Ρόζι Χάντιγκτον, Φιλιπίν λιρόι Μπολιέ και η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι. Ολοι «κολλημένοι» διαχρονικά με την αισθητική του brand.

Στο ντεφιλέ Dior στο Μουσείο Rodin, το sportswear ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε η ιταλίδα performer Sagg Napoli ως σύγχρονη αμαζόνα. Η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε ξανά από τον αθλητισμό για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 συνδέοντας το sporty με τη high fashion. Επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Dior είχε βάλει τέτοια στοιχεία από το 1947 στο ατελιέ του αλλά και πως η μητέρα του ασχολούταν με την ιππασία στα fifties, παρουσίασε πρωτοποριακά κομμάτια.

Ξεχώρισαν sneaker-boots αλλά και lace-up μπότες από αναπάντεχα υλικά, φουτουριστικός διάκοσμος, αθλητικά πανοφόρια και βερμούδες αντιπροσωπεύοντας τη θαρραλέες γυναίκες που τολμούν και αγωνίζονται.

Παρούσες η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν με τη βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας, οι stars και Dior ambassadors Ανια Τέιλορ Τζόι και Νάταλι Πόρτμαν, η Ντέμι Μουρ, η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι κ.α. Ντυμένοι με total Dior επίσης οι Ρόμπερτ Πάτινσον, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κέιτ Μος, Νατάλια Βοντιάνοβα, Λουί Γκαρέλ.

Ειδήσεις Τώρα

Κένταλ Τζένερ, Τζέιν Φόντα και η καστανή Δούκισσα Νομικού παρέλασαν για τη L'Oreal

Bottega Veneta, Μιλάνο: Τα … πουφ- ζωάκια κατέπληξαν περισσότερο κι από τον Τζέικομπ Ελόρντι

Mιλάνο highlights: Το ορκισμένο Gucci fashion crowd και η θεαματική υπόκλιση στην «κουκουλωμένη» Μαντόνα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View