Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ζωντανεύει η Στοά Αρσακείου στην καρδιά της Αθήνας, έρχεται «galleria» διεθνών προτύπων

Ζωντανεύει η Στοά Αρσακείου στην καρδιά ...

Θα διαθέτει μουσείο, προτάσεις shopping και γαστρονομίας, το ιστορικό οικοδόμημα έχει την αισθητική σφραγίδα του Τσίλερ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στο κέντρο της πρωτεύουσας η αναγέννηση της Στοάς Αρσακείου, ενός κτιρίου με παράδοση δυο αιώνων και νεομπαρόκ όψεις με τρούλο του Ερνέστου Τσίλερ. (Aνεγέρθηκε ως το πρώτο σχολείο θηλέων το 1846 και μετέπειτα φιλοξένησε τον κινηματογράφο Ορφέα και το Θέατρο Τέχνης).

 Η αναμόρφωσή της, με επένδυση 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα ενισχύσει το ευρύτερο «ζωντάνεμα» της περιοχής προς Ομόνοια, η οποία τα τελευταία χρόνια μαράζωνε. Με πρόβλεψη  επισκεψιμότητας 7.000- 8.000 ατόμων καθημερινά, θα τονώσει αναμφίβολα τη ροή του κόσμου.  

Εκεί θα λειτουργήσει στη στοά το «Europa Experience», ένα διαδραστικό μουσείο για την ιστορία και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης επώνυμα εμπορικά καταστήματα- ήδη έκλεισε το Notos- και αρκετά «food halls». Το οικοδόμημα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου  με πρόσοψη επί τεσσάρων οδών – Σταδίου, Πεσμαζόγλου, Αρσάκη και Πανεπιστημίου. Πρωτεργάτης της επένδυσης είναι η Legendary Food  με sυνιδρυτή και CEO τον Πάνο Τριανταφυλλόπουλο ενώ συμβάλει η  εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου, ο γνωστός στο marketing Πίτερ Οικονομίδης και ο Βαγγέλης Κοτζιάς του τραπεζικού κλάδου.  

Η συμφωνία μίσθωσης έχει υπογραφεί με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για χρήση 35ετίας. Στόχος η υλοποίηση ενός νέου και δραστήριου «τοπόσημου» στο κέντρο της Αθήνας στα πρότυπα αντίστοιχων projects σε μητροπόλεις του κόσμου, με γνωρίσματα εμπορικού αλλά και ταυτόχρονα πολιτιστικού, επιμορφωτικού και γευσιγνωστικού χαρακτήρα. Το opening προγραμματίζεται μέσα στο 2025.

 Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: Τι θα ανοίξει στο διώροφο στη γωνία Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου

Paris Fashion Week: Εναρξη με αθλητικό Dior, ανδρόγυνο Saint Laurent και παρέλαση διασημοτήτων

Bottega Veneta, Μιλάνο: Τα … πουφ- ζωάκια κατέπληξαν περισσότερο κι από τον Τζέικομπ Ελόρντι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View