Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Την Παρασκευή η «Βραδιά του Ερευνητή» στο νέο Δημαρχείο

Πανεπιστήμιο Πατρών: Την Παρασκευή η «Βρ...

Μια γιορτή της Επιστήμης που διοργανώνεται για 18η χρονιά

 "Είναι ώρα για πειράματα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας;" διερωτάται σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων και εξηγεί: "Ναι, όταν αυτά γίνονται στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή», μιας γιορτής της Επιστήμης που διοργανώνεται για 18η χρονιά από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αυτή την Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ο προαύλιος χώρος του νέου Δημαρχείου θα μεταβληθεί σε εργαστηριακό  χώρο  πειραμάτων.

Ερευνητές και επιστήμονες θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. Παράλληλα θα στηθεί τηλεσκόπιο, ενώ θα γίνει και ζωντανή σύνδεση με το εργαστήρι   CERN (ζωντανό ταξίδι στη καρδιά της Ύλης).

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 400 περίπου πόλεις της Ευρώπης, είναι να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό, τους νέους  (μαθητές, φοιτητές και όσους συνδέονται με την έρευνα (εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης)  με την επιστημονική κοινότητα και το σημαντικό έργο που επιτελούν οι ερευνητές.

«Είμαστε χαρούμενοι, δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που φέτος έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε στο νέο μας Δημαρχείο, αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Πανεπιστημίου που φέρνει κοντά το ευρύ κοινό και κυρίως τους νέους  με τον κόσμο της Επιστήμης. Το νέο Δημαρχείο θέλουμε να αποτελεί εκτός από την έδρα του Δήμου μας ένα ζωντανό πυρήνα αλληλεπίδρασης με την κοινωνία και τους φορείς της, φιλοξενώντας σημαντικές εκδηλώσεις».   

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια που θα στηθούν και τα πειράματα που θα γίνουν, δίνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών που έχει την ευθύνη της εκδήλωσης στο www.researchersnight.gr"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις