Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Καιρός για βόλτες και θάλασσα!" - Η αλλαγή του Οκτωβρίου

"Καιρός για βόλτες και θάλασσα!&quo...

Με θερμοκρασία κατά 7 βαθμούς χαμηλότερη και ισχυρά μπουρίνια κάνει «ποδαρικό» ο Οκτώβριος

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός για λίγες ημέρες ακόμη με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (29.09.24), ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ραγδαία, με τη θερμοκρασία να σημειώνει απότομη πτώση και τον Σεπτέμβριο να μας αποχαιρετά με ισχυρά μπουρίνια.

Όπως προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα,  Βοιωτία, Δωδεκάνησα και Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την Κυριακή την εμφάνισή τους θα κάνουν ισχυροί βοριάδες κι έτσι ο Οκτώβριος θα κάνει ποδαρικό με θερμοκρασίες έως και 7 βαθμούς χαμηλότερες.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια έχει ως εξής:

«Ακολουθούν 4 ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες .Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο  27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα,  Βοιωτία, Δωδεκάνησα , κεντρική Μακεδονία).                    

Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές.

 Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς)! Στην συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος  και σταθεροποιείται , με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες.

Υ.Γ: -Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλάσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

-Επίσης σύμφωνα με μελέτες , οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας  ευνοούν τις ιώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις