Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΣΑΠ: Ακινητοποίηση συρμών λόγω φωτιάς - Οι επιβάτες αποχώρησαν περπατώντας στις ράγες

ΗΣΑΠ: Ακινητοποίηση συρμών λόγω φωτιάς -...

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η φωτιά προκλήθηκε από βλάστηση που μπλέχτηκε στις γραμμές του συρμού και όχι από τεχνική βλάβη

Παρουσιάστηκαν πλάνα από τις πρώτες στιγμές της εκκένωσης του συρμού όπου ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν εκινείτο ανάμεσα σε Νερατζιώτισσα και Ειρήνη. 

 Η φωτιά που ξέσπασε στη ράγες κάτω από τον συρμό του ΗΣΑΠ προκάλεσε πανικό στους περίπου 100 επιβάτες με αποτέλεσμα να να κατέβουν στις γραμμές του ηλεκτρικού ανοίγοντας πόρτες.

«Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς θα βγούμε από το βαγόνι γιατί δεν μας είχε πει κάποιος κάτι. Μας φώναξαν απ’ έξω οι άλλοι επιβάτες να ανοίξουμε από μόνοι μας τις πόρτες, δεν άνοιξαν αυτόματα. Κάποιοι επιβάτες άνοιξαν με τα χέρια τις πόρτες», ανέφερε επιβάτης του ηλεκτρικού και πρόσθεσε: «Πηδήξαμε γιατί είναι και ψηλά το βαγόνι από τις ράγες. Ευτυχώς δεν υπήρχε ρεύμα στις ράγες και πήγαμε προς τον σταθμό Ειρήνη».

Πώς ξέσπασε η φωτιά
 Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, η φωτιά εκδηλώθηκε πλησίον της τροχιάς και δύο συρμοί που κινούνταν κοντά στο σημείο της φωτιάς ακινητοποιήθηκαν, καθώς διεκόπη η ηλεκτροδότηση της γραμμής και εκκενώθηκαν.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η φωτιά προκλήθηκε είτα από κλαδιά που μπλέχτηκαν στον συρμό και πήραν φωτιά, είτε από κάποιο άλλο αντικείμενο και όχι από βλάβη του ΗΣΑΠ. Ο πρόεδρος εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ επιβεβαίωσε ότι «πανικοβλήθηκαν οι επιβάτες και παραβίασαν τις πόρτες και πήδηξαν για να βγουν».

Τι λέει η ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με  πληροφορίες εντός των βαγονιών του συρμού δεν υπήρξε φλόγα, αλλά ο καπνός ήταν αρκετός ώστε να πανικοβληθούν οι επιβάτες, οι οποίοι άνοιξαν μόνοι τους με τον μοχλό έκτακτης ανάγκης την πόρτα και εξήλθαν του συρμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε άμεσα τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό.

 Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός. Η εταιρεία διευκρινίζει, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ, ενώ έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική.

 Το τρένο την ώρα του συμβάντος κατευθυνόταν από την Νεραντζιώτισσα προς τον σταθμό Ειρήνη και περίπου εκατό μέτρα πριν τον σταθμό οι καπνοί άρχισαν να εισέρχονται στο βαγόνι προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.

 Στο σημείο βρέθηκεη πυροσβεστική με 9 πυροσβέστες και τρία οχήματα για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά μικρής έκτασης που προκλήθηκε, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις