Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μαρινέλλα: Η νύχτα που η Κυριακή Παπαδοπούλου απέκτησε το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο

Μαρινέλλα: Η νύχτα που η Κυριακή Παπαδοπ...

Η Μαρινέλλα τραγουδά επαγγελματικά από το 1956

Η Κυριακή Παπαδοπούλου έγινε… Μαρινέλλα μια νύχτα του 1956. Ήταν το ξεκίνημα μιας λαμπρής και μοναδικής πορείας. Ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, που έγινε γνωστό σε ολόκληρη τη χώρα.

Κυριακή Παπαδόπουλου. Αυτό είναι το πραγματικό ονοματεπώνυμο που έχει η Μαρινέλλα, η οποία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου του 1938, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Μόλις στα 4 της χρόνια εκδήλωσε την καλλιτεχνική της φύση, συμμετέχοντας στην παιδική ραδιοφωνική εκπομπή «Παιδική Ώρα» ενώ λίγα χρόνια αργότερα διαφήμιζε γνωστά τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Προτού, όμως, ξεκινήσει το μουσικό της ταξίδι, η νεαρή Κυριακή Παπαδοπούλου άλλαξε το όνομά της, σε Μαρινέλλα. Καλλιτεχνικός της νονός ήταν ο Τόλης Χάρμας, με τον οποίο εμφανιζόταν το 1956 σε κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Ο λαϊκός τραγουδιστής εμπνεύστηκε το «Μαρινέλλα» από τον τίτλο του ομώνυμου τραγουδιού του.

Μια νύχτα αποφάσισε να το «δώσει» στην Κυριακή Παπαδοπούλου και αυτό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, έμελλε να ακολουθήσει για πάντα τη σπουδαία ερμηνεύτρια.

Τη δεκαετία του ‘50 τα πάντα αλλάζουν στη ζωή της Μαρινέλλας, αφού σε αυτήν μπαίνει το τραγούδι και σταδιακά καθιερώνεται ως τραγουδίστρια, ξεκινώντας την καριέρα της στο κέντρο «Πανόραμα» της Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, δούλευε μπουζουξής ο Στέλιος Ζαφειρίου, ο άνθρωπος που τη σύστησε στον Στέλιο Καζαντζίδη, ο οποίος είχε εντυπωσιαστεί με τη φωνή της όταν την είχε ακούσει να τραγουδάει.

Η Μαρινέλλα τραγουδά επαγγελματικά από το 1956 και έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή αναγνώριση και σταδιοδρομία. Ξεχωρίζει για την έκταση της φωνής της και τη μοναδική χροιά της, ενώ διακρίνεται και για τη μεγάλη εκφραστικότητα στις ερμηνείες της, τόσο στις ηχογραφήσεις της όσο και επί σκηνής.

Πλέον όλοι εύχονται να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με την κατάστασή της, να χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους θεράποντες γιατρούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight