Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επικίνδυνα σημεία στο Γηροκομειό, εντοπίζει το πόρισμα του ΕΑΓΜΕ- Τι λένε οι κάτοικοι

Πάτρα: Επικίνδυνα σημεία στο Γηροκομειό,...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Θέλουμε να ενημερωθούμε, τι έργα θα γίνουν, που θα γίνουν και φυσικά να μας δώσουν έναν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους"

Η τεχνική έκθεση του ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μετά την καταστροφική φωτιά που έπληξε την περιοχή του Γηροκομειού, πριν τρεις μήνες, έχει παραληφθεί από την Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας, που άμεσα καλείται να κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως Δήμο Πατρέων, Δασαρχείο, Πολεοδομία και την Μητρόπολη. προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των έργων στα σημεία που επισημαίνονται από τον ΕΑΓΜΕ.

Στην επικινδυνότητα δυο-τριών σημείων, σύμφωνα με τον ΕΑΓΜΕ, για κατολισθητικά φαινόμενα και πλημμύρες λόγω των γεωλογικών σχηματισμών, μετά την φωτιά, αναφέρθηκε, στο thebest.gr η πρόεδρος του Πολιτιστικού Σύλλογου Γηροκομειού Ντίνα Παπάκου: «Ο σύλλογος ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαϊμή, ότι τους παραδόθηκε η τεχνική έκθεση που είχαν ζητήσει. Εμείς δεν την έχουμε παραλάβει καθώς θα πρέπει πρώτα να ενημερωθούν άλλοι φορείς. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι δυο -τρία σημεία της περιοχής είναι επικίνδυνα, σύμφωνα με την έκθεση, και ότι ήδη θα έπρεπε να έχουν γίνει κάποια έργα, όσον αφορά κορμοδέματα, αποψίλωση, κοπή των καμένων και επικίνδυνων δέντρων και αυτό είναι ακριβώς το σημείο για το οποίο ως Σύλλογος φωνάζουμε εδώ και τρεις μήνες» τονίζει και προσθέτει: «τώρα περιμένουμε, αν και μετά από αυτή την επιστημονική μελέτη, οι αρμόδιοι θα ξεκινήσουν τα έργα. Όσο ο καιρός είναι καλός, πρέπει να προλάβουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αυτά που πρέπει να γίνουν, να γίνουν άμεσα. Δηλαδή αυτά που αναφέρει, ο ΕΑΓΜΕ, που είναι μια ελληνική δημόσια αρχή».

Σε ό, τι αφορά, τη σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί από τους κατοίκους με σκοπό να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, η κ. Παπάκου, σημειώνει ότι απλά αναβλήθηκαν οι  κινητοποιήσεις. «Δεν τις ακυρώσαμε λόγω της τεχνική έκθεσης. Σήμερα κιόλας θα ζητήσουμε, αν γίνει σύσκεψη των φορέων, να είναι παρών, ο πολιτιστικός σύλλογος μαζί με την επιτροπή κατοίκων. Θέλουμε να ενημερωθούμε, τι έργα θα γίνουν, που θα γίνουν και φυσικά να μας δώσουν έναν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους. Τώρα πια δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το πόρισμα ήρθε, πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις