Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Έρευνα: Πόσοι είναι τελικά οι Έλληνες που παρακολουθούν αθλητικά;

Έρευνα: Πόσοι είναι τελικά οι Έλληνες πο...

Τι γίνεται στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αδιαφορία για την παρακολούθηση σπορ και αθλημάτων κατέγραψαν οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Με βάση τη δημοσίευση των στοιχείων που αφορά το 2022, σε 21 χώρες της ΕΕ ο κύριος λόγος που αναφέρθηκε για τη μη συμμετοχή σε ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις ήταν η «έλλειψη ενδιαφέροντος», με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στο Βέλγιο (62%), την Κύπρο (58%) και την Ελλάδα και την Ολλανδία (και οι δύο 52%).

Eurostat αναφέρει πως για το 2022 σε 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λιγότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού ηλικίας 16+ ανέφερε ότι παρακολούθησε ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις κατά τους προηγούμενους 12 μήνες. Οι εξαιρέσεις ήταν η Ιρλανδία (40%), το Λουξεμβούργο (38%) και η Ολλανδία (37%). Τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής (κάτω του 10%) καταγράφηκαν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (και οι δύο 7%).

  
Όσον αφορά τη συχνότητα, σε 21 χώρες της ΕΕ οι άνθρωποι παρακολουθούσαν ως επί το πλείστον ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις έως και 3 φορές το χρόνο, ενώ στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Τσεχία και την Κύπρο παρακολουθούσαν τουλάχιστον 4 αθλητικές εκδηλώσεις το χρόνο.

Στην Ελλάδα, το 83,9% ανέφερε πως δεν παρακολούθησε καμία αθλητική εκδήλωση, το 11,1% πως παρακολούθησε από 1 έως 3 εκδηλώσεις και μόλις το 5% ανέφερε πως παρακολούθησε τουλάχιστον 4 εκδηλώσεις.

 
Στους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες έδωσαν για τη μη συμμετοχή τους σε ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις το προηγούμενο 12μηνο, καταγράφηκαν οι εξής απαντήσεις:

Το 7,7% επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους
Το 2,7% απάντησε πως δεν υπήρξαν σχετικές δραστηριότητες στη γειτονιά του.
Το 3,6% υποστήριξε πως δεν έχει χρόνο.
Το 15,5% υποστήριξε πως παρακολουθεί η βιώνει τις εκδηλώσεις με άλλο τρόπο (τηλεόραση, internet, κ.α.)
Το 18,7% επικαλέστηκε «άλλο λόγο»

Ακόμα, μόνο στην Ελλάδα, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία το ποσοστό των κατοίκων των πόλεων που συμμετείχαν σε επίσημες αθλητικές και υπαίθριες εθελοντικές δραστηριότητες ήταν υψηλότερο από εκείνο των κατοίκων των πόλεων και των προαστίων ή των αγροτικών περιοχών.

Σε 14 χώρες της ΕΕ το ποσοστό συμμετοχής σε επίσημες αθλητικές και υπαίθριες εθελοντικές δραστηριότητες ήταν υψηλότερο για τα άτομα που ζουν σε πόλεις και προάστια, κυμαινόμενο από 46% στην Ιρλανδία έως 5% στην Κύπρο, ενώ στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Εσθονία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Πορτογαλία το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο στις αγροτικές περιοχές.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports