Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαχητική παρέμβαση συνταξιουχικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου

Πάτρα: Μαχητική παρέμβαση συνταξιουχικών...

Στην 6η ΥΠΕ για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με αποκλειστικά κρατική ευθύνη -Έγινε συνάντηση με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας από κοινού με τις συνταξιουχικές Ενώσεις του νομού Αχαΐας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 26-9, μαχητική παρέμβαση στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ -Υγειονομικής Περιφέρειας προκειμένου να διεκδικήσουν δωρεάν φαρμακευτική αγωγή για τον λαό με ευθύνη του κράτους και απαιτώντας να παρθούν πίσω οι νέες αυξήσεις που σκοπό έχουν να διευρύνουν και άλλο το πεδίο  κερδοφορίας των φαρμακοβιομηχάνων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ επισημάνθηκε, πως το κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης, σε συνδυασμό με  την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, αλλά και τα τελευταία μέτρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια αυτών των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κτ.λ., συνολικά στον τομέα της Υγείας αλλά και του φάρμακου, δε μπορεί να το αντέξει η τσέπη των  συνταξιούχων και των εργαζομένων αφού συντάξεις και μισθοί   εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο ενώ διάφορες αγωγές που χρειάζεται συχνά να λαμβάνουν, μπορεί να κοστίζουν ακόμη και εκατοντάδες ευρώ. Ως εκ τούτου υπάρχουν περιπτώσεις συνανθρώπων μας που στερούνται φαρμακευτικής περίθαλψης που είναι αναγκαία για τη ζωή τους! 

 

Ακόμη οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων τόνισαν πως οι αυξήσεις κατά 2,5% που εξήγγειλε η κυβέρνηση (όχι για όλους τους συνταξιούχους) αποτελούν κοροϊδία, αφού αυτές εξανεμίζονται από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα φάρμακα και κάλεσαν να καταργηθεί η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, να καλύπτονται όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που συνταγογραφούν οι γιατροί από το κράτος.

Ο Πρόεδρος του E.Κ.Π. επιπρόσθετα απαίτησε επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που επικρατούν στο δημόσιο τομέα Υγείας, με τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, την απαραίτητη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας με βάση της ανάγκες που υπάρχουν.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά.

Δε δεχόμαστε τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων να είναι πάνω από τις ζωές μας, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις