Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Αναβιώνει στο Εφετείο η φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο με θύμα 91χρονο

Αιτωλοακαρνανία: Αναβιώνει στο Εφετείο η...

H υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Πρόκειται για υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς από τη ληστεία στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας προήλθε ο θάνατος 91χρονου και ο βαρύτατος τραυματισμός της 85χρονης συζύγου του, που λίγους μήνες αργότερα έφυγε από τη ζωή.
Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο Αγρίνιο αναβιώνει η υπόθεση της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου που είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2021 σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζεύγους.

Η εγκληματική πράξη έγινε αντιληπτή σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, αφότου συνέβη, όταν από συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου ζευγαριού ο 91 χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός δεμένος χειροπόδαρα και σε ελάχιστη απόσταση από τη σορό του η 85χρονη σύζυγος του επίσης δεμένη και σοβαρά τραυματισμένη.

Πρωτόδικα στα τέλη του 2021 στους τρεις κατηγορούμενους - δυο αδέρφια και ο ανιψιός του ηλικιωμένου ζεύγους- είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών. Υπενθυμίζεται ότι στους τρεις συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, ενώ ένα από τα επιχειρήματά τους ήταν ότι το DNA που εντοπίστηκε στα προς εξέταση δείγματα από την Αστυνομία ανήκε μόνο στα θύματα και όχι στους ίδιους. Βάσει αυτού εξάλλου είχαν αιτηθεί και την αποφυλάκισή τους με τις Δικαστικές Αρχές να τους αρνούνται και η προφυλακισή του να συνεχιστεί μέχρι την δίκη. Ωστόσο καταλυτικό ρόλο στην ετυμηγορία του Δικαστηρίου πρωτόδικα φαίνεται ότι έπαιξε το γεγονός ότι οι δράστες αναγνωρίστηκαν από την 85χρονη στην κατάθεσή της.

Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία της υπόθεσης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος είναι η λεία των δραστών που παραμένει μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστη. Στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού οι αστυνομικοί βρήκαν σε μετρητά 13.500 ευρώ, ωστόσο εικάζεται ότι η λεία των δραστών ίσως να ήταν ακόμη μεγαλύτερη…

Η εκδίκαση στο Εφετείο ξεκίνησε σήμερα με την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου μεταξύ των οποίων και οι αστυνομικοί, που εξιχνίασαν την υπόθεση, αλλά και κάποιοι συγχωριανοί του ηλικιωμένου ζεύγους, και αναμένεται να συνεχιστεί τις αρχές Οκτωβρίου.

sinidisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις