Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νετανιάχου: Το Ισραήλ «θα συνεχίσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ»

Νετανιάχου: Το Ισραήλ «θα συνεχίσει να π...

Οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να μειώνουν την ένταση των επιθέσεων

Λίγο αφού κατέβηκε από το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο “John F. Kennedy” της Νέας Υόρκης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να «χτυπά τη Χεζμπολάχ μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας». Η δολοφονία του επικεφαλής της αεροπορικής δύναμης της Χεζμπολάχ είναι μέρος αυτής της πολιτικής, τόνισε.

 

Το Ισραήλ καταγγέλλει ότι η Χεζμπολάχ κατά παράβαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει πλησιάσει τα ισραηλινά σύνορα φτιάχνοντας βάσεις στη μεθόριο τοποθετώντας όπλα και εκτοξευτές πυραύλων και απειλώντας καθημερινά τις πόλεις και του κατοίκους του βορείου Ισραήλ. Αυτές τις βάσεις δηλώνει ότι πλήττει τώρα από αέρος ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζοντας το έδαφος και για ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο.

Στην περίπτωση αυτή εκτιμάται ότι ο στρατός θα προσπαθήσει να απωθήσει τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ προς το βορρά και ιδανικά να τις περιορίσει πίσω από τον ποταμό Λιτάνι όπως ορίζει η απόφαση 1701 του ΣΑ του ΟΗΕ με την οποία έληξε ο πόλεμος του 2006. Βασικός δηλαδή στόχος είναι αφ΄ ενός η καταστροφή των υποδομών της Χεζμπολάχ στη μεθόριο και αφ’ ετέρου η δημιουργία μια ζώνης ασφαλείας βάθους περίπου 30 χιλιομέτρων για την προστασία των βόρειων ισραηλινών πόλεων.

Σημειώνεται ότι η Βηρυτός δέχθηκε νέο πλήγμα νωρίτερα σήμερα (26/9) Για στοχευμένη επίθεση κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός εναντίον διοικητή της Χεζμπολάχ. Συνεχίζονται παράλληλα οι αεροπορικές επιθέσεις του σε διάφορες περιοχές του νοτίου Λιβάνου αλλά και στα σύνορα με τη Συρία,  επιχειρώντας όπως είπε να καταστρέψει τα περάσματα της Χεζμπολάχ.

«Έχουμε θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο, θέλουμε να αλλάξουμε οριστικά την κατάσταση ασφαλείας στο βορρά» τόνισε ο διοικητής του ισραηλινού στρατού Ράφι Μαϊλο.

Δεκάδες είναι οι ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ. Στη Χάιφα, θραύσματα έπεσαν στη θάλασσα.

Οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να μειώνουν την ένταση των επιθέσεων, παρά την κοινή προσπάθεια Γαλλίας – Ηνωμένων Πολιτείων για κατάπαυση του πυρός διάρκειας 21 ημερών. Πρόταση που συνυπογράφουν ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες.

Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού τονίζεται ότι δεν έχει δώσει καμία απάντηση, ενώ ο υπουργός εξωτερικών σπεύδει να δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση την ώρα που ισραηλινοί στρατιώτες κάνουν ασκήσεις κοντά στα σύνορα.

«Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτή την αμερικανο – γαλλική πρόταση.  Ο πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες στον IDF να συνεχίσει τη μάχη με πλήρη ισχύ» τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στο Βορρά. Θα συνεχίσουμε τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χεζμπολάχ με όλη μας τη δύναμη» τόνισε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ.

Ο γενικευμένος πόλεμος, προειδοποιεί η διεθνής κοινότητα, είναι πλέον δύσκολο να αποφευχθεί, με το Ιράν να διαμηνύει πως δεν θα μείνει άπραγο σε περιπτωση που το Ισραήλ διευρύνει τις επιχειρήσεις του.

«Το Ιράν δεν θα παραμείνει αδιάφορο στην περίπτωση ενός ολοκληρωτικού πολέμου στον Λίβανο» δήλωσε ο ΥΠΕΞ του Ιράν Αμπάς Αράγκτσι.

«Η κόλαση βρίσκεται στον Λίβανο. Όπως είπα χθες στη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε από την κλιμάκωση. Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Την ώρα που συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός των εκτοπισμένων. Πολλοί είναι και Σύριοι πολίτες οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στον Λίβανο την εποχή του εμφυλίου στη χώρα τους.

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι καταγεγραμμένοι εκτοπισμένοι σε καταυλισμούς μέσα στον Λίβανο, ενώ στη Συρία έχουν καταφύγει 22.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις