Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγιος Παντελεήμονας: Επεισόδια στη συγκέντρωση για τον νεκρό μετανάστη – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Άγιος Παντελεήμονας: Επεισόδια στη συγκέ...

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον μετανάστη που εντοπίστηκε νεκρός στο ΑΤ

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη από το Πακιστάν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχαν 500 άτομα από διάφορες συλλογικότητες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν επεισόδια στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Φερρών, όταν μια ομάδα αποσπάστηκε και πετάξαν μολότοφ εναντίον μιας διμοιρίας και πέτρες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στον ώμο, ενώ έγιναν 4 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα
ανακοίνωση για τον θάνατο του μετανάστη από το Πακιστάν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (26/9) η ΕΛ.ΑΣ, στον απόηχο των καταγγελιών που έκαναν λόγο για “βασανισμό μέχρι θανάτου”.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο μετανάστης συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, όταν επιχείρησε να μπει σε πολυκατοικία της περιοχής, όπου διέμενε γυναίκα την οποία είχε προηγουμένως ακολουθήσει. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν ήταν “εμφανώς χτυπημένος, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ”. Ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στο ΑΤ όπου κλήθηκαν δυνάμεις του ΕΚΑΒ. Αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Κατά την παραμονή του στο Αστυνομικό Τμήμα, “ενώ βρισκόταν στον χώρο του μπάνιου, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα σε γλώσσα μη κατανοητή στους αστυνομικούς, εξαπολύοντας επίθεση και αποκολλώντας με τα χέρια του τον νιπτήρα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να τον δεσμεύσουν“, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αφού μετέβη στον Εισαγγελέα, το πρωί της ίδιας ημέρας επέστρεψε στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. “Κατά την παραμονή του στο κρατητήριο εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος. Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται προανακριτική και διοικητική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό
“Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδσκόταν στον χώρο του μπάνιου, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα σε γλώσσα μη κατανοητή στους αστυνομικούς, εξαπολύοντας επίθεση και αποκολλώντας με τα χέρια του τον νιπτήρα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να τον δεσμεύσουν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθεια και άρνηση λήψης αποτυπωμάτων. Οι αστυνομικοί κάλεσαν εκ νέου σταθμό ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα του δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο.

Ακολούθως, το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή.

Ακολούθησε ο επανεγκλεισμός του στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τη μεταγωγή του σε Σωφρονιστικό κατάστημα, όπως ορίζεται από το νόμο. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος.

Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή. Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση”.

Σοβαρή καταγγελία από την ΚΕΕΡΦΑ
Από την πλευρά της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλει ότι ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, όπως ονομαζόταν ο μετανάστης από το Πακιστάν, “βασανίστηκε μέχρι θανάτου” εντός του Αστυνομικού Τμήματος, επικαλούμενη τις δεκάδες πληγές στο σώμα του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, “από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, ο Μοχάμεντ Καμράν ζει ένα εξπρές του μεσονυκτίου σε 5 αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Πιο πριν, πέρασε από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν. Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του”.

Επισημαίνει μάλιστα ότι “η Αστυνομία επιχειρεί συγκάλυψη, [..] φτάνουν να καταγράφουν ως άστεγο και ότι δεν μιλάει ελληνικά έναν άνθρωπο με εικοσαετή παραμονή στη χώρα, με άδεια παραμονής από το 2017, με συμβόλαιο κατοικίας και σταθερή απασχόληση με εκατοντάδες ένσημα”.

news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις