Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Μία ηρωίδα της ζωής στον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο "Φάνης Τσιμιγκάτος"

Μία ηρωίδα της ζωής στον 3ο Νυχτερινό Ημ...

Συγκλονίζει η ιστορία της πρωταθλήτριας και Μαραθωνοδρόμου Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου η οποία νίκησε τον καρκίνο και έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα

Ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους θα τρέξει στον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο "Φάνης Τσιμιγκάτος".

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είναι η αθλήτρια πρότυπο καθώς γνωρίζει ότι πάντα μετά τις δυσκολίες και τις ατυχίες έρχονται οι ευχάριστες ειδήσεις και οι επιτυχίες.

Η Μαραθωνοδρόμος το 2019 ήρθε αντιμέτωπη με τον πιο "δύσκολο αντίπαλο", τον καρκίνο. Ο γιος της ήταν μόλις 7 μηνών όταν διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. Ωστόσο, όλα αυτά που βίωσε ανήκουν στο παρελθόν και τώρα δίνει έμφαση στο παρόν αλλά κυρίως στο μέλλον.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετέχει στον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο "Φ. Τσιμιγκάτος", ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 12 Οκτωβρίου.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηρηστικά ότι: "Εφόσον είμαστε ζωντανοί πρέπει να ζήσουμε. Έτσι είναι η ζωή. Μας φέρνει δυσκολίες. Σε άλλους πολύ σοβαρές και σε άλλους λιγότερο σοβαρές" και πρόσθεσε: "Παντού υπάρχουν δυσκολίες και για τον κάθε έναν αυτό που βιώνει είναι το πιο δύσκολο που έχει να αντιμετωπίσει".

Ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός αποτελούν διέξοδο;

"Σίγουρα. Βασικά πρώτα πρέπει να καταλάβεις ότι ο αθλητισμός για αναψυχή ή ο πρωταθλητισμός είναι προσωπική υπόθεση. Το κάνεις για τον εαυτό σου, γιατί σε κάνει να νιώθεις καλά. Προσφέρεις στον εαυτό σου. Ετσι είναι και για εμένα ο αθλητισμός, αν και ο πρωταθλητισμός είναι κάτι που με πιέζει. Αλλά με πιέζει με έναν τρόπο που μου αρέσει".

Οι μεγάλες αποστάσεις είναι κάτι διαφορετικό;

 "Οι ταχύτητες θέλουν περισσότερο ταλέντο, από φυσική κατάσταση. Οι μεγάλες αποστάσεις, η αντοχή γενικότερα χτίζεται. Υπάρχει το υπόβαθρο του ταλέντου, αλλά χτίζεται. Από τα 10.000 μ. έχεις να αντιμετωπίσεις τον ίδιο σου το εαυτό. Εχει να κάνει με την ψυχολογία, τον τρόπο σκέψης. Πρέπει να σκέφτεσαι θετικά".

Εσάς σας βοήθησε η πειθαρχία του πρωταθλητισμού όταν κληθήκατε να αντιμετωπίσετε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας;

"Σίγουρα με βοήθησε. Σαν αθλήτρια είχα μάθει να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες με αισιοδοξία. Ομως από εκεί και πέρα κανείς δεν περιμένει να του τύχει κάτι τέτοιο. Δεν ήμουν προετοιμασμένη για αυτό. Οταν το έμαθα, αφού δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις από το να το δεχτείς, με βοήθησε ο τρόπος που σκέφτομαι και ο αθλητισμός να έχω θετικές σκέψεις. Κυρίως με βοήθησε ότι είχα και το παιδάκι μου και έπαιρνα δύναμη και τον σύζυγό μου που είναι τρομερός άνθρωπος και το μεγάλο μου στήριγμα".

 

Είπατε ποτέ "γιατί σε εμένα";

"Το πρώτο που σκέφτηκα ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να το βιώσει αυτό. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που υπάρχουν αυτές οι ασθένειες, οι κακοήθειες, που κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν. Ηταν πολύ οδυνηρό και πολύ κακό αυτό που μου συνέβη και δεν βρήκα καν τον χρόνο να αναρωτηθώ γιατί σε εμένα. Απλώς θα ήθελα να μην το βιώσει ποτέ κανείς".

Τώρα είστε καλά;

"Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια δεν έχουμε βρει που έχει κάνει μετάσταση. Υπάρχει μία πηγή. Έχω διάφορα συμπτώματα που δεν μου επιτρέπουν να τρέξω στο επίπεδο που ήμουν. Νομίζω ότι πάντα είμαι ένα βήμα μπροστά. Έχω τους γιατρούς μου που με παρακολουθούν, την οικογένεια μου, που με στηρίζει και τον προπονητή μου. Ευελπιστώ ότι θα επανέλθω σύντομα στις επιδόσεις μου".

Νικήτρια στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας και το 2022 ήταν η πρώτη αθλήτρια, η οποία μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τερμάτισε τότε σε 2:46:01 και κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 2:51:32. Αυτή την επίδοση τη βελτίωσε ακόμη περισσότερο στις 23 Απριλίου 2023 στον Μαραθώνιο Βιέννης με χρόνο 2:43:09.

"Κοίταζα το παιδί μου κι έπαιρνα δύναμη, επειδή αυτός ήταν πιο δυνατός από μένα. Ετσι, αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Να τα αφήσω όλα και να ασχοληθώ με τον Μαραθώνιο. Κάθε Μαραθώνιος για μένα θα σημαίνει ότι είμαι πολύ δυνατή και το ξέρω. Και το ξέρουν όλοι όσοι περνάνε το ίδιο με μένα. Το πιο δυνατό αίσθημα είναι το αίσθημα της επιβίωσης. Και αυτό το έχω νιώσει" είχε επισημάνει σε κατάθεση ψυχής παλαιότερα η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου μιλώντας στο 2ο Αθλητικό Συνέδριο Authentic Talks.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports