Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με το νέο Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αναστάσιο Γαϊτάνη

Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με το νέο Γενικό...

Τι συζητήθηκε

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Αναστάσιο Γαϊτάνη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ενημέρωσε το Γ. Γραμματέα για μια σειρά αναπτυξιακών θεμάτων που αφορούν την Αχαΐα, μεταξύ αυτών η γέφυρα συνεργασίας που «έχτισε»  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες με τις Περιφέρειες από τα Βαλκάνια & τον Εύξεινο Πόντο. Οι παραπάνω συνέργειες προέκυψαν ως απόρροια της Προεδρίας του κ. Ζαΐμη  στην Επιτροπή Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου  και Αντιπροεδρίας στην Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επίσπευση των διαδικασιών για τη σύσταση του Ερευνητικού Κέντρου στην Δυτική Ελλάδα. Το Ερευνητικό Κέντρο θα είναι -μοναδικό- επιστημονικά στη χώρα και θα λειτουργεί ως φορέας διασύνδεσης και ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών, μ’ ένα βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης και με έμφαση στην εφαρμοσμένη έρευνα στους κλάδους της αγροδιατροφής, της ιατρικής τεχνολογίας και της πολιτικής της τεχνολογίας.

 «Είναι ένα σημαντικό έργο πανελλαδικής εμβέλειας που θα καταστήσει την Αχαΐα στην αιχμή της καινοτομίας και στην ανάδειξή της σε διεθνή ερευνητικό και τεχνολογικό κόμβο, με μεγάλη συμβολή στην τοπική αλλά και εθνική οικονομία. Προτεραιότητά μας, είναι η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας έτσι ώστε εν τέλει να κερδίσουμε από την προστιθέμενη αξία που αποκτάται». τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις