Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίβανος: Εκρήξεις στη Βηρυτό, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικά χτυπήματα με στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Εκρήξεις στη Βηρυτό, το Ισραήλ ...

Διαδοχικές εκρήξεις από τις επιθέσεις του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε το απόγευμα νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ.

Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Έκκληση στον ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός «πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη» έκανε ο Υπουργός εξωτερικών του Λιβάνου, την ώρα που ισραηλινές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα βόρεια σύνορα με το Ισραήλ. «Προετοιμαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Διοίκηση για μια χερσαία επιχείρηση», τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, την ώρα που Ουάσινγκτον και Παρίσι εκφράζουν δυσφορία για το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγεί το σχέδιο εκεχειρίας είκοσι μίας ημερών η ισραηλινή στάση.

«Η πρόταση βασίστηκε σε προσεκτικές διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή του Ισραήλ. Δεν θα προχωρούσαμε αν πιστεύαμε ότι δε θα γίνει δεκτή με σοβαρότητα. Τι προκάλεσε τα σχόλια του Νετανιάχου; Μόνο αυτός μπορεί να πει», σχολίασε ενδεικτικά ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι , την ώρα που και ο Εμανουέλ Μακρόν κάνει λόγο για λάθος του Ισραήλ.

Βηρυτός: Οι εκτοπισμένοι έφτασαν το μισό εκατομμύριο

Τη νύχτα ο βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το κεντρικό Ισραήλ προκάλεσε πανικό στο Τελ Αβίβ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα 17χρονο κορίτσι χτυπήθηκε από οδηγό οχήματος και βρίσκεται στο νοσοκομείο καθώς πάνω στον πανικό πέρασε τον δρόμο, ενώ ο οδηγός δεν πρόλαβε να πατήσει φρένο. Βεβαίως, ο πύραυλος αναχαιτίστηκε από το σύστημα Arrow, το οποίο είναι μέρος και αυτό του «Σιδερένιου Θόλου».

Από την Πέμπτη έχουν γίνει 220 επιθετικές ενέργειες κατά θέσεων της Χεζμπολάχ, αλλά και κατά θέσεων όπου το Ιράν φροντίζει να προμηθεύει με όπλα την σιιτική οργάνωση. 200 οι ρουκέτες από την Χεζμπολάχ κυρίως στα βορειοανατολικά σύνορα.

Από το Τελ Αβίβ, ο Κωστής Κωνσταντίνου ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε ότι έχουν εγκριθεί όλα τα σχέδια τα οποία αφορούν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εξασφάλιση της συνοριακής γραμμής, με το Λίβανο.

«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ, και αυτό ισχύει για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Νετανιάχου ζήτησε επίσης να μπει τέλος στον «κατευνασμό», όπως είπε, του Ιράν. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε ο Ισραηλινός ηγέτης.

«Φτάνει πια», είπε. «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι οι πολίτες μας να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους». «Δεν θα δεχτούμε έναν τρομοκρατικό στρατό που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας, ικανό να διαπράξει άλλη μια σφαγή τύπου 7ης Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Πάντως, το κόμμα του Νετανιάχου βγαίνει ενισχυμένο μετά τις επιθέσεις κατά του Λιβάνου, σε νέα δημοσκόπηση για την εφημερίδα Μααρίβ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις