Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγιος Παντελεήμονας: Τα ερωτήματα που καλείται να εξετάσει ο Συνήγορος του Πολίτη για τον θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ

Άγιος Παντελεήμονας: Τα ερωτήματα που κα...

Στον Συνήγορο του Πολίτη διαβιβάστηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η έρευνα για τον βίαιο θάνατο κρατούμενου στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα

Πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν γύρω από τους χειρισμούς στην υπόθεση του θανάτου Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ που είχε συλληφθεί και άφησε την τελευταία του πνοή στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Η οικογένεια του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ καταγγέλλει πως ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μέσα στο τμήμα ενώ το ΕΚΑΒ με ανακοίνωση του παραδέχεται πως ο αξιωματικός αρνήθηκε να τον μεταφέρει το ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης από μια ανεξάρτητη Αρχή.

Ο φάκελος της υπόθεσης πήγε στον Συνήγορο του Πολίτη όπου και εξετάζεται διεξοδικά. Εκεί αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από τον αξιωματικό υπηρεσίας και από τον σκοπό που ήταν στο τμήμα εκείνη την στιγμή. Παράλληλά θα παραλάβουν όλο το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στο αστυνομικό τμήμα και στους κοινόχρηστους χώρους ενώ θα ζητήσουν επίσημα και όλα τα ηχογραφημένα μηνύματα για να δουν πού έγιναν κλήσεις, σε ποιους και τί ειπώθηκε, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Εκτεταμένα σημάδια ξυλοδαρμού
Το πιο σημαντικό στην έρευνα αυτή είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το θύμα έχει ξυλοκοπηθεί άγρια. Παράλληλα ο ιατροδικαστής αναμένει να δει τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις για να μπορέσει να βγάλει ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα. Επίσης θα διερευνηθεί η άρνηση του αξιωματικού υπηρεσίας να μεταφερθεί ο αλλοδαπός κρατούμενος σε νοσοκομείο.

Η είδηση του θανάτου του 38χρονου Μοχάμεντ Καμράν και οι φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως με το σώμα του να έχει εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος. Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του» ανέφερε η αστυνομία.

Άρνηση μεταφοράς από τον αξιωματικό του τμήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε από την αστυνομία ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο εξέτασαν τον 38χρονο, έκριναν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του ενώ ένας αξιωματικός του τμήματος αρνήθηκε την μεταφορά του.

«Αν είχε γίνει τέτοιο σοβαρό αδίκημα μέσα στο χώρο της Αστυνομίας, το πρώτο πράγμα που θα γινόταν θα ήταν να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον των εμπλακέντων» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας του αλλοδαπού συλληφθέντα, Μαρία Σφέτσου.

«Εκτιμήθηκε η κατάσταση από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια εδόθη άρνηση μεταφοράς από τον αξιωματικό του τμήματος» ανέφερε από την πλευρά του το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Καμράν συνελήφθη στις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς προσπάθησε να μπει στην είσοδο πολυκατοικίας μίας γυναίκας την οποία ακολουθούσε, όπως κατήγγειλε η ίδια. 3 ημέρες μετά οι συγγενείς του έμαθαν ότι είναι νεκρός στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις