Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαύριο: Τι κατέθεσαν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής

Λαύριο: Τι κατέθεσαν οι υπάλληλοι της χρ...

Το «τυφλό» σημείο της επίθεσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των τεσσάρων δραστών της κινηματογραφικής ληστείας σε χρηματαποστολή στο Λαύριο, οι οποίοι φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες άρπαξαν 15 σάκους με χρήματα και τράπηκαν σε φυγή. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) που ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από την προσέγγιση και διαφυγή των δραστών. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες το υλικό είναι ιδιαίτερα «φτωχό», ενώ το σημείο της επίθεσης είναι «τυφλό» από κάμερες ασφαλείας, κάτι που φαίνεται να γνώριζαν οι δράστες.

Για τον λόγο αυτό, οι έρευνες εστιάζουν στο δρομολόγιο του συγκεκριμένου οχήματος. Η παρακολούθησή του από τους δράστες πρέπει να ήταν συστηματική –αφού φαίνεται να ήξεραν ότι το κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών θα ήταν η τελευταία στάση των υπαλλήλων– και έτσι οι Αρχές ελπίζουν να εντοπίσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. Επίσης ελέγχεται και το ενδεχόμενο εσωτερικής πληροφόρησης.

«Κενά» ασφαλείας και χαμηλή θωράκιση
Παράλληλα, αναμένεται να ακολουθήσει η άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ ιδιαίτερα σημαντικά θα είναι και τα στοιχεία που θα ληφθούν από τις κεραίες κινητής της συγκεκριμένης περιοχής. 

Ενα ακόμη στοιχείο που φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι άνδρες με τις λευκές φόρμες, είναι τα αρκετά «κενά» ασφαλείας στο όχημα της χρηματαποστολής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μόνο μία χαμηλή θωράκιση στο παρμπρίζ.

Ετσι, πλησίασαν το λευκό βαν από το πίσω μέρος, απείλησαν τον οδηγό με μακρύκαννο, τοποθέτησαν αντικείμενο στο παρμπρίζ, το οποίο προσομοίαζε με εκρηκτικό μηχανισμό και αφαίρεσαν σε λίγα λεπτά τους σάκους με τα χρήματα. 

Το κουτί που τοποθέτησαν στο μπροστινό μέρος του οχήματος, εξετάστηκε από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και δεν προέκυψε εκρηκτικό περιεχόμενο, ωστόσο ανοίχτηκε με τρόπο ώστε να εξερευνηθεί για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων των δραστών.

Οι καταθέσεις
«Μιλούσαν ελληνικά, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι Ελληνες» κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής, ενώ στη συνέχεια φέρεται να ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν είχαν αντιληφθεί να τους ακολουθεί το πράσινο Civic των δραστών. 

Ερωτηθέντες για ποιον λόγο δεν είχαν τοποθετήσει τα χρήματα σε χρηματοκιβώτιο και τα είχαν σε σάκους φέρεται να είπαν ότι «δεν πρόλαβαν» να τα τοποθετήσουν σε χρηματοκιβώτιο γιατί είχαν πάει σε πολλές επιχειρήσεις. 

Επόμενο «βήμα» των αστυνομικών θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβουν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες κάθε επιχείρησης που πέρασε τη χθεσινή ημέρα το λευκό όχημα της χρηματαποστολής. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες που υπολογίζεται πως ξεπερνά το 1 εκατ., αλλά και κάποια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στα ίχνη τους. 

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις