Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον»

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Νασ...

Δείτε πλάνα από το αρχηγείο των IDF στο Ισραήλ την ώρα που εκτελείται το σχέδιο δολοφονίας του Νασράλα - Νεκρός και ο διοικητής του νότιου μετώπου της οργάνωσης

Τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός το πρωί του Σαββάτου.

Με μια λιτή, αρχική, ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο Twitter, οι IDF ανέφεραν πως «ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο».

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών με μια χαρακτηριστική φωτογραφία...

Σε νεότερη ενημέρωσή του, ο ισραηλινός στρατός έκανε επίσης γνωστό πως από το σφυροκόπημα στο υπόγειο αρχηγείο της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, επίσης, ο Αλί Κάρτσι, ο διοικητής του νότιου μετώπου στη Χεζμπολάχ, και άλλους διοικητές της λιβανέζικης οργάνωσης.

Η ενημέρωση που παρείχαν οι IDF για την «εξάλειψη» του Νασράλα, αναφέρει πως: «Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας υπό την ακριβή καθοδήγηση της πτέρυγας πληροφοριών, επιτέθηκαν στο κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ, το οποίο βρίσκεται υπόγεια, κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στην περιοχή Ντάχα της Βηρυτού. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία και συμμετείχαν στον συντονισμό τρομοκρατικών δραστηριοτήτων κατά των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ. Από την επίθεση, σκοτώθηκε ο Χασάν Νασράλα, ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, μαζί με τον Αλί Κάρτσι, τον διοικητή του νότιου μετώπου στη Χεζμπολάχ, και άλλους διοικητές της Χεζμπολάχ. Ο Νασράλα ήταν ο κύριος λήπτης αποφάσεων και ο μοναδικός επιδοκιμαστής των στρατηγικών-συστημικών αποφάσεων, και μερικές φορές επίσης των τακτικών αποφάσεων στον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια των 32 χρόνων της θητείας του τρομοκράτη Νασράλα ως αρχηγού της Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών και για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση χιλιάδων τρομοκρατικών ενεργειών κατά του κράτους του Ισραήλ και γύρω από αυτήν. Η Χεζμπολάχ και ο Νασράλα, εντάχθηκαν στον πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου. Έκτοτε, η Χεζμπολάχ συνέχισε τις επιθέσεις της εναντίον των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ και έχει παρασύρει το κράτος του Λιβάνου και ολόκληρη την περιοχή σε κλιμάκωση. Οι IDF θα συνεχίσουν να βλάπτουν οποιονδήποτε προωθεί και εμπλέκεται σε τρομοκρατία εναντίον των πολιτών του κράτους μας».

Παράλληλα, σε ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής του επιτελείου στρατού του Ισραήλ, Χέρτζι Χαλέβι, ξεκαθάρισε πως ο θάνατος του Νασράλα δεν είναι το τέλος της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του Κράτους του Ισραήλ: γνωρίζουν πως ξέρουμε πώς να τους φτάσουμε».


Με τις ανακοινώσεις αυτές, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ξεκίνησαν από χθες το βράδυ στο Ισραήλ πως ο γενικός γραμματέας και φυσικός ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από την επίθεση στα κεντρικά της οργάνωσης στη Νταχά της Βηρυτού.

Στο μεταξύ, πηγή της Χεζμπολάχ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πως «η επαφή με τον Νασράλα έχει χαθεί από το βράδυ της Παρασκευής», χωρίς να επιβεβαιώνει επίσημα τον θάνατό του.


Οι IDF έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα βίντεο από το αρχηγείο τους, την ώρα που εξελισσόταν η επιδρομή στη Βηρυτό, που σκότωσε τον Νασράλα. Παρών ήταν και ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Σύμφωνα με τον Χαλέβι, «αυτό δεν είναι το τέλος της επιχείρησής μας» και πρόσθεσε ότι η επίθεση στην οποία σκοτώθηκε ο Νασράλα είχε σχεδιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα «και εκτελέστηκε την κατάλληλη στιγμή με πολύ αιχμηρό τρόπο». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι IDF «κινούνται για να προετοιμάσουν και τα επόμενα χτυπήματα» και ότι υπάρχει «ρεκόρ ετοιμότητας σε όλους τους τομείς».

Ο ισραηλινός στρατός επιστρατεύει τρία τάγματα εφέδρων για την ενίσχυση της κεντρικής διοίκησής του

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρατεύει τρία τάγματα εφέδρων για να ενισχύσει την άμυνα της κεντρικής διοίκησής του, στις επιχειρησιακές περιοχές της οποίας περιλαμβάνεται η κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενόψει περιόδου εβραϊκών εορτών, κατά τις οποίες συχνά κλιμακώνονται οι εντάσεις στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, όπου η σύγκρουση με Παλαιστίνιους μαχητές αναζωπυρώθηκε στη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ κατά του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

"Σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης, οι IDF (σ.σ.: ο ισραηλινός στρατός) καλεί τρία τάγματα εφεδρείας για επιχειρησιακές δραστηριότητες και για να ενισχύσουν την άμυνα στην Κεντρική Διοίκηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω.

πηγη protothema

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις