Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Φθινοπωρινή απόδραση στη Ναύπακτο και οι στάσεις που πρέπει να κάνετε

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Η Ναύπακτος είναι μια πόλη που πρέπει να μπει στο bucket list των φθινοπωρινών σας αποδράσεων

Η Ναύπακτος, με το παραδοσιακό της χρώμα και το μαγευτικό της τοπίο, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για φθινοπωρινές διακοπές.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο, για διακοπές ή για μια μονοήμερη εκδρομή. Έχει εξάλλου τα πάντα, ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, υπέροχες παραλίες σε απόσταση βήματος, ταβέρνες και εστιατόρια με καλό φαγητό, ατμοσφαιρικά μπαράκια και καφέ και σοκάκια για σεργιάνι.

Το ιστορικό της κάστρο, με την πανοραμική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει την ομορφιά της φύσης της. Η πόλη προσφέρει μοναδικές βόλτες στα παραδοσιακά σοκάκια της, γεμάτα ταβέρνες με τοπικές γεύσεις και καφέ για χαλάρωση. Η παραλία Γρίμποβο, ακόμα ζωντανή με ήπιο καιρό, είναι τέλεια για απογευματινούς περιπάτους δίπλα στη θάλασσα. Για τους λάτρεις της φύσης, τα γύρω ορεινά χωριά προσφέρουν μονοπάτια για πεζοπορία μέσα στα φθινοπωρινά δάση.

Με την ιστορία της, τα φυσικά της τοπία και τη ζεστή φιλοξενία, η Ναύπακτος το φθινόπωρο συνδυάζει την ηρεμία με την αυθεντική ελληνική παράδοση. Αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε, βάλτε στη λίστα σας τις παρακάτω στάσεις και δεν θα χάσετε.

 Ο καφές
Προφανώς και θα πάρετε τον καφέ σας στο Ενετικό λιμάνι, εδώ χτυπά ο παλμός της πόλης από το πρωί έως το βράδυ. Θα κατέβετε στα αριστερά του λιμανιού, κοντά στο τζαμί.

Η βόλτα
Η πιο χαλαρή βόλτα είναι αυτή για χαζολόγημα στο Στενοπάζαρο αλλά και στα πλακόστρωτα στενά της Ναυπάκτου που είναι γεμάτα με υπέροχα νεοκλασικά αλλά και με κάθε λογής μαγαζιά, από είδη δώρων και καταστήματα ρούχων μέχρι μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία ακόμα και με μεξικάνικο φαστφουντάδικο.

 Η θέα
Την καλύτερη θέα θα την δείτε από το κάστρο αυτό είναι το σίγουρο. Ωστόσο εάν δεν θέλετε να μπείτε στο αυτοκίνητο για να ανέβετε μέχρι εκεί, δεν θα το συνιστούσα με τα πόδια, πολλή ανηφόρα. Η αμέσως καλύτερη επιλογή είναι άλλο ένα σήμα κατατεθέν της πόλης το ρολόι. Από εκεί μπορείτε να αγναντέψετε όλο το λιμάνι αλλά και μεγάλο μέρος της πόλης. Συνδυάζεται εύκολα με τη βόλτα στο Στενοπάζαρο.

ΠΗΓΗ news247.gr

 

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life