Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

QUAHVET: Η Ανώτερη Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση γίνεται ελκυστική μέσω της ποιότητας καθοδήγησης.

QUAHVET: Η Ανώτερη Επαγγελματική Εκπαίδε...

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών οργανισμών από χώρες της ΕΕ συμμετείχαν στην πενθήμερη συνάντηση που διοργάνωσε με επιτυχία η p-consulting.gr

Στην Πάτρα την εβδομάδα 23-27/09/2024, έλαβε χώρα η συνάντηση της κοινοπραξίας του ευρωπαϊκού έργου QUAHVET στα πλαίσια του Erasmus+ με διοργανωτή την p-consulting.gr. Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών οργανισμών ΕΕΚ από Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πήραν μέρος σε μία 5νθήμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον κύριο στόχο του έργου, την ενημέρωση και παρότρυνση των μαθητών να επιλέξουν για την επαγγελματική τους εκπαίδευση οργανισμούς και δομές ΕΕΚ μέσα από την ανάπτυξη εξειδικευμένων μοντέλων της διαδικασίας επαγγελματικού προσανατολισμού.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι κύριοι στόχοι του έργου:

·        Αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε σχολές ΕΕΚ.

·        Αύξηση της ευαισθητοποίησης μεταξύ των επαγγελματιών καθοδήγησης, συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού σχετικά με τις σχολές ΕΕΚ.

·        Βελτίωση των δεξιοτήτων των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού και των επαγγελματιών καθοδήγησης για την παροχή ολοκληρωμένης και ποιοτικής υποστήριξης των μαθητών.

Παράλληλα, διεξήχθησαν εργαστήρια ομάδων εργασίας με εκπροσώπους εξειδικευμένους καθηγητές και συμβούλους επαγγελματικής κατάρτισης με θέμα τα διαφορετικά προγράμματα και τη μεθοδολογία που ακολουθείτε στην κάθε χώρα αλλά και οργανισμό. Αναδείχθηκαν ομοιότητες καθώς και κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Παρουσιάστηκε η ψηφιακή εφαρμογή που δημιούργησαν οι εταίροι του έργου που σκοπό έχει την συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της διαδικασίας καθοδήγησης οργανισμών ΕΕΚ καθώς και την παροχή συστάσεων βελτίωσης και αξιολόγησης των κενών στην επαγγελματική καθοδήγηση.

Καταρτίσθηκε η δομή και οριστικοποιήθηκε το περιεχόμενο της ψηφιακής πύλης (DigitalGateway), ένα από τα σημαντικότερα παραδοτέα του έργου που θα αποτελεί ψηφιακό παράθυρο γνώσης σε μαθητές, σπουδαστές και συμβούλους επαγγελματικής κατάρτισης με πληροφορίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο των χωρών που συμμετέχουν στο έργο πάνω στα διαφορετικά προγράμματα σπουδών, τη διάρκεια, την σύνδεση με την αγορά εργασίας, τις δυνατότητες και τα ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης, τη μεθοδολογία αλλά και τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται.

Η συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία καθώς τα αποτελέσματα της θα βοηθήσουν στη μείωση του κενού πληροφόρησης που υπάρχει σήμερα σχετικά με την επιλογή της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλάκαι στην ανάδειξη της αξίας των σχολών ΕΕΚ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά