Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Valentino by Alessandro Michele: «Ο βασιλιάς επέστρεψε» ή déjà-vu με guest το Χάρι Στάιλς;

Valentino by Alessandro Michele: «Ο βασι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αμφιλεγόμενη η υποδοχή της νέας εποχής του ιταλικού οίκου στο Παρίσι, oι φίλοι stars ήταν πάντως εκεί

Θρίαμβος ή φάουλ; «Pavillon des Folies» ονόμασε το πρώτο του Valentino show για άνοιξη- καλοκαίρι 2025 ο διάσημος designer Alessandro Michele, που τα προηγούμενα χρόνια επαναπροσδιόρισε τον Gucci και εκτόξευσε  τις πωλήσεις του.

Η πασαρέλα στο Παρίσι άφησε ετερόκλητες εντυπώσεις καθώς θύμισε αναμφίβολα «τα παλιά»…

Ενώ σημαντικά περιοδικά έκαναν εγκωμιαστική υποδοχή στο νέο creative director, κάποιες στήλες αλλά και σχόλια στα social media ήταν αρνητικά. Η Vogue  έγραψε  π.χ. «Τhe King is Back» περιγράφοντας ένα κλίμα εκστατικό. Αλλού διαβάσαμε για απολαυστική, δημιουργική τρέλα αλλά και πως ο Michele επαναλαμβάνεται. Το υπερβολικό styling, που είναι και σήμα κατατεθέν του σχεδιαστή προκάλεσε μια αίσθηση very déjà-vu… Η όλη ιδέα ανάμιξης εποχών και πολιτισμών έχει παρέλθει και φορεθεί, θεωρούν πολλοί θιασώτες της μόδας. Επιπλέον με αυτό το… «γιουσουρούμ» δυσκολεύεται κανείς να διακρίνει την αισθητική ταυτότητα του label.

Εστω κι αν ο Michele τονίζει πως μελέτησε σε βάθος τα ιστορικά αρχεία του οίκου, ο μαξιμαλισμός δεν τα αναδεικνύει. Τα μοντέλα περπάτησαν σε catwalk σαν σπασμένο γυαλί γιατί «είμαστε εύθραυστα όντα» κατά τον Michele.

Eίδαμε πάντως πολλά φρου φρου, φιόγκους και βολάν, λεπτομέρειες art deco, πουά, μπροκάρ και αιθέρια maxi dresses. Tα κοσμήματα στο πρόσωπο, τα δαντελένια καλσόν, τα καπέλα, τα τιρμπάν, οι γούνινες ετόλ «μπέρδευαν» το αποτέλεσμα και σιγούρα στερούσαν το αλλοτινό, αριστοκρατικό στίγμα. Παρόντες οι stars που συγκροτούσαν και την Gucci «αυλή» του Michele παλιότερα: Χάρι Στάιλς, Ελτον Τζον, Σάλμα Χάγιεκ, Τζάρεντ Λέτο, Πάολο Σορεντίνο, Νταμιάνο, Αλεσάντρο Μπόργκι, Αντριου Γκάρφιλντ ήταν εκεί. Ανάμεσά τους και η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View