Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τα κινητά τηλέφωνα «αποβλήθηκαν» από τα σχολεία- Η εικόνα ένα μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου

Αχαΐα: Τα κινητά τηλέφωνα «αποβλήθηκαν» ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι μαθητές παρά την… επεισοδιακή εκκίνηση, φαίνεται να έχουν συμμορφωθεί με το νέο μέτρο

Με το άνοιγμα των σχολείων, το νέο «ποινολόγιο» για την κατοχή κινητών τηλεφώνων και οποιαδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιού που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου, βρίσκεται σε ισχύ και όπως λένε οι άμεσα εμπλεκόμενοι, οι μαθητές στην Αχαΐα, παρά την… επεισοδιακή εκκίνηση, φαίνεται να έχουν συμμορφωθεί με το νέο μέτρο.

Να θυμίσουμε, ότι η πρώτη μονοήμερη αποβολή μαθητή για κινητό σημειώθηκε σε σχολείο της Πάτρας, ενώ άλλοι δύο μαθητές μόλις ένα 24ωρο μετά, δεν έδειξαν να συμμορφώνονται με αποτέλεσμα την ωριαία αποβολή τους.

Τι λένε σήμερα, σχεδόν ένα μήνα, μετά την εφαρμογή του μέτρου, οι εκπαιδευτικοί; Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Βασίλης Δημόπουλος, τονίζει: «πλέον οι μαθητές, σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν προσαρμοστεί με το νέο μέτρο και δεν υπάρχει εμφανής κατοχή κινητού. Στην περιοχή μας είναι περιορισμένος ο αριθμός τέτοιων φαινομένων. Σε κάποια λίγα περιστατικά, που εμφανίζονται, εφαρμόζεται το νέο νομικό πλαίσιο. Για εμάς, του εκπαιδευτικούς, πάντα θα υπάρχει μια δυσκολία γιατί πάντα τα παιδιά θα προσπαθούν να βρουν το τρόπο να χρησιμοποιήσουν κινητό, αλλά αν από την αρχή υπάρχει μια σταθερή στάση απ’ όλα τα σχολεία και όλους τους συναδέλφους, κάποια στιγμή θα γίνει συνήθεια και θα μάθουν ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Είμαστε σε καλό δρόμο και το μέτρο ξεκίνησε καλά απλά δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση, ούτε από την πλευρά των μαθητών, ούτε των γονέων, ούτε από τους εκπαιδευτικούς». 

Για το θέμα το κινητών στα σχολεία, μίλησε στο thebest.gr και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή: «Το νέο μέτρο εφαρμόζεται από τα σχολεία και σε όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τους διευθυντές επισημαίνουν ακριβώς αυτό, ότι η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμοστεί. Με τη σειρά τους, οι σύμβουλοι εκπαίδευσης, που έχουν την παιδαγωγική ευθύνη των σχολείων, επισημαίνουν το ίδιο, εφαρμογή του μέτρου στα σχολεία αρμοδιότητάς τους. Ήταν ένα μέτρο επιβεβλημένο, που η εκπαιδευτική κοινότητα το δέχθηκε με ανακούφιση. Η κατάσταση είχε φθάσει το απροχώρητο. Πλέον αυτή είναι η καθημερινότητα του σχολείου. Αν ο διευθυντής θεωρήσει ότι πρέπει να δοθεί αποβολή, θα δοθεί αποβολή.  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιλαμβάνεται όταν υπάρξει καταγγελία προκειμένου να διερευνηθεί ή όταν φτάσει ένα περιστατικό στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και κάτι τέτοιο στην περιοχή μας, δεν έχει συμβεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις