Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Joker: Τρέλα για Δύο»: Καταφθάνει ως … αχρείαστο μιούζικαλ κατά τους κριτικούς

«Joker: Τρέλα για Δύο»: Καταφθάνει ως … ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μουσικοχορευτική εμφάνιση για Χοακίν Φίνιξ και Lady Gaga στη συνέχεια του πρώτου θρίλερ των Oscars

Μετά τον αρχικό θρίαμβο του συγκλονιστικά στοιχειωτικού «Joker», έρχεται στα σινεμά (2/10) το «Joker 2», το οποίο χάρισε ως αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια στον πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ και 12 εκατομμύρια δολάρια στην συμπρωταγωνίστριά του Lady Gaga.

Λανσάρεται μάλιστα ως «μουσικό ψυχολογικό θρίλερ» καθώς οι δυο stars τραγουδούν και χορεύουν…

Όμως οι κριτικοί δεν ενθουσιάστηκαν και τόσο με αυτή την συνάντηση. Τα αρνητικά δημοσιεύματα ξεκίνησαν στη Μόστρα της Βενετίας και ολοένα και πληθαίνουν. Το φιλμ είναι  «αχρείαστο και απογοητευτικό» κατά το BBC,  με «δραστικά υποχρησιμοποιημένη» τη Gaga κατά το Usa Today. Η Guardian επισημαίνει πως αν και «υπάρχει πραγματική σπίθα» ανάμεσα στο ντουέτο «η ταινία αποδεικνύεται κλειστοφοβική και «επαναλαμβανόμενα ακινητοποιημένη». Σύμφωνα με το Variety, ο Φίνιξ μετατρέπεται σε έναν «κλόουν- μαριονέτα που τραγουδάει και χορεύει».  

Το sequel του hit του 2019, παρουσιάζει τον ψυχοπαθή Αρθρουρ έγκλειστο σε άσυλο, όπου περιμένει να δικαστεί για τα εγκλήματά του. Βιώνει τα γεγονότα σαν μιούζικαλ παρέα με την εξίσου νοσηλευόμενη Χαρλίν (Harley Quinn), ενώ οι οπαδοί του ξεκινούν κίνημα για να τον ελευθερώσουν.

Τα τραγούδια του σάουντρακ περιλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ της Lady Gaga με τίτλο «Harlequin». Η διάσημη performer δεν υιοθέτησε την ψηλή φωνή, την προφορά, το μάσιμα της τσίχλας και την τσαχπινιά της ηρωίδας στα κόμικς. Πλάστηκε ώστε να ταιριάζει στον Joker του πρώτου φιλμ. Ο σκηνοθέτης επισημαίνει μάλιστα πως οι ήρωες δεν είναι  επαγγελματίες τραγουδιστές και δεν θα έπρεπε να ακούγονται σαν να είναι. Ο Φίνιξ έχει δηλώσει: «Ήταν σημαντικό για εμένα να μην πούμε τα τραγούδια ποτέ όπως λέγονται συνήθως στα μιούζικαλ. Δεν θέλαμε βιμπράτο και τέλειες νότες. Αντιθέτως, ο στόχος ήταν να κάνουμε κάτι εκνευριστικό αλλά ειλικρινές».

Γεγονός πάντως είναι πως αυτή η «παραλλαγή» των χαρακτήρων έχει παραξενέψει τους φίλους του είδους. Το σκηνικό, η ατμόσφαιρα και η όλη αισθητική παραμένουν υψηλής ποιότητας, αλλά η καλλιτεχνική ουσία καταρρέει προφανώς.

Ειδήσεις Τώρα

Valentino by Alessandro Michele: «Ο βασιλιάς επέστρεψε» ή déjà-vu με guest το Χάρι Στάιλς;

Είδαμε την έκθεση «Poor Things» στο Μουσείο Μπενάκη και ανακαλύψαμε κοστούμια – ψυχογραφήματα

Save the date! Από 3/10, Ζara by Stefano Pilati με icon τη Ζιζέλ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View