Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα του Φειδιππίδη Αχαΐας- ΦΩΤΟ

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα του Φειδι...

Ενημερωτική Ημερίδα “ΤΡΕΞΙΜΟ και ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ”

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα “ΤΡΕΞΙΜΟ και ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.Α.Χ.) Φειδιππίδης» το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου στην Πάτρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δυτ. Ελλάδας κ. Τάκης Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του εκδοτικού ομίλου “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” κ. Θεόδωρος Λουλούδης, εκπρόσωποι δρομικών συλλόγων, μέλη του Συλλόγου και φίλοι δρομείς.

Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» Αντώνης Κατσίκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και παρουσίασε τους ομιλητές, αναφέρθηκε στην σειρά των ενημερωτικών ημερίδων που διοργανώνει ο Σύλλογος, με σκοπό την ενημέρωση των δρομέων για θέματα που σχετίζονται με τη σωστή προετοιμασία και την επιτυχή ολοκλήρωση ενός αγώνα δρόμου,  με έμφαση στις μεγάλες αποστάσεις, όπως είναι ο Μαραθώνιος. Παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων και το εκδοτικό όμιλο “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση και την προβολή της ημερίδας.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Αντωνόπουλος, Πετρόπουλος και Θεόδωρος Λουλούδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κυρίαρχη θέση που κατέχει ο Σ.Μ.ΑΧ. “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” στο δρομικό κίνημα της χώρας και το σημαντικό παράδειγμα υγιή τρόπου ζωής και ευγενούς άμιλλας που μεταφέρουν τα μέλη του στην κοινωνία, προτρέποντας τους απλούς πολίτες να ασχοληθούν με το τρέξιμο και τις μεγάλες αποστάσεις.

Η Ημερίδα διεξήχθη σε θεματικές ενότητες - κύκλους, με θέματα γύρω από τη διατροφή, την ψυχολογία και την υγεία στην άθληση, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες αλλά και Μαραθωνοδρόμους, σε κορυφαίο αλλά και ερασιτεχνικό επίπεδο, που συνδυάζουν με επιτυχία την επιστημονική τους κατάρτιση με την δρομική τους εμπειρία. 

Η Χαρά Σκουλαρίκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή και εξειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, αναφέρθηκε στο ρόλο της διατροφής στη συστηματική άθληση και στη διάρκεια της προετοιμασίας για το μαραθώνιο.

Η Ματίνα Νούλα, Κλινική – Αθλητική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, μίλησε για την ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή και του Μαραθωνοδρόμου.

Ο Ανδρέας Μαζαράκης, Καρδιολόγος, τέως  Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τόνισε τη σημασία του ιατρικού ελέγχου - προληπτικού αλλά και περιοδικού - στην άθληση και ιδιαίτερα στο μαραθώνιο.

Ο Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Χειρουργός Ορθοπεδικός, με εξειδίκευση στην Αρθροσκόπηση και στις Αθλητικές Κακώσεις εστίασε την ομιλία του στην αποτροπή των δρομικών τραυματισμών, ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις.

Τέλος ο Θωμάς Ρεπαντής, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Επιμελητής Α' στο Γ. Ν. Πατρών "Άγιος Ανδρέας" ανέφερε τους συχνότερους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι δρομείς και στον τρόπο αντιμετώπισης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες προς τους ομιλητές και μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για γύρω από τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Την ημερίδα έκλεισε ο Πρόεδρος του ΣΜΑΧ «Φειδιππιδης», ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους στην Ημερίδα και ανανέωσε το ραντεβού με τα μέλη του Συλλόγου για τους προσεχείς αγώνες, τον 16ο Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» (6/10), τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος (12/10) που θα συμμετάσχει ομαδικά ο «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ»  μέχρι τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports